U Megi se ne toleriše nesportsko ponašanje: Pedagogija nema alternativu, bez obzira na pritisak!

08.02.2022

07:12

0

Trener izbacio svog igrača sa utakmice, bez obzira što je nervoza bila razumljiva

U Megi se ne toleriše nesportsko ponašanje: Pedagogija nema alternativu, bez obzira na pritisak!
pjimage - Copyright MN Press

Mega nije uspela da pobedi šampiona AdmiralBet ABA lige Crvenu zvezdu, ali je pružila više nego dostojan otpor. Oba tima su bila opterećena povredama igrača, ali je "mali veliki klub" tokom meča ostao bez Boriše Simanića, pa je morao da improvizuje.

Meč je bio vrlo uzbudljiv, Zvezda ni u jednom trenutku nije uspela da prelomi, a Mega je nekoliko puta imala priliku da se vrati. Treba reći i da su se klupe oba tima žalile na suđenje, što je sve doprinelo tenziji.

Mega je dva minuta pre kraja treće četvrtine prišla na četiri poena, ali je Zvezda do kraja deonice otišla na +11, posle serije odluka zbog kojih su domaći navijači protestovali.

U toj opštoj nervozi, ekipa se okupila oko klupe, a 20-godišnji krilni centar Mege Matej Rudan nije mogao da obuzda nervozu i šutnuo je stolicu u besu. Trener domaćih Vladimir Jovanović odmah je prekinuo sastanak, uzeo igrača za ruku i pokazao mu na izlazna vrata.

Poruka je jasna: nema izgovora za nesportsko ponašanje, šta god da se dešava.

To je i normalno, jer je Jovanovićeva uloga u Megi mnogo veća od "samo" trenerske: on je pedagog koji mlade igrače uči ne samo košarci, već kako da budu dolični sportisti. I to se ne zaboravlja čak i u trenucima ogromne nervoze.

Jovanović je to za naš portal sažeo devizom: "Pedagogija nema alternativu".

- Niko se nije rodio naučen i ovo je sve proces. Ne postoji alternativa za pedagogiju, oni su mladi. Nije im sve dozvoljeno, ali pošto su dobili uloge koje su u ovom trenutku mnogo veće nego što oni mogu da iznesu u pojedinim trenucima, oni polako opravdavaju svoje dovođenje u klub, ali to je proces – pedagogija nema alternativu.

Mega u četvrtak igra protiv Studentskog centra u 20. kolu AdmiralBet ABA lige, a onda u nedelju protiv Budućnosti. Oba meča igraju se u Podgorici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike