Novi Nikola u NBA ligi? Megin "klinac" na radaru velikana

03.02.2022

17:22

0

Jovića su skauta već pratili ove sezone

Novi Nikola u NBA ligi? Megin "klinac" na radaru velikana
20220129npJovic06 - Copyright MN Press

Da li ćemo se uskoro buditi u cik zore kako bismo pratili još jednog košarkaša u NBA ligi? I da li je i njegovo ime Nikola?

Izgleda da je preduslov za dobru košarkašku karijeru zvati se Nikola i onda je put iz beogradske Mege u NBA ligu, očekivani rasplet. Setimo se samo primerka Nikole Jokića i biće nam dovoljno...

NBA stručnjaci i skauti koji prate košarkaše sa ovih prostora, ističu jedno ime pred NBA draft 2022. godine. Reč je o Meginom talendu, Nikoli Joviću. Oni koji se ne boje prognoziranja, ističu da će Nikola biti izabran u prvoj rundi. 

 

Ken Megvajer, novinar AP, navodi da su NBA skauti oduševljeni talentovanim 18-godišnjim Jovićem.

Ono što je pomenutom novinaru naročito "zapalo za oko" što Jović, koji je visok 208 centimetara i sa tom visinom je sjajan poenter, asistent i plejmejker, po čemu se izdvaja.

Pomenuo je potom i prvu seniorsku sezonu u Megi, sa još dvojicom talentovanih igrača, Malkolmom Kazalonom i 17-godišnjim Nikolom Đurišićem.

- Nekada samo igram i osećam ceo teren, osećam sve što radim, vidim ceo teren. Nekada vidim ceo teren jer imam osećaj da je premali. Potrebno mi je bilo samo da uđem u ritam i sada se osećam dobro i igram dobro. Pokušavam da dajem sve od sebe na terenu i da igram raznovrsno, mislim da mogu da budem dobar u svemu i da mogu da šutiram odakle hoću. Nadam se da ću izaći na draft - rekao je za AP Jović.

Nikolu su skauti gledali na utakmici AdmiralBet ABA lige, protiv Cedevita Olimpije, kada je briljirao sa pozicije niskog krila i tu utakmicu završio sa 16 poena, devet skokova i sedam asistencija. Nakon toga su ga gledali protiv Splita, kada je ubacio 25 poena i posebno ističu što šutira 37,7% za tri.

- Njegova raznovrsnost je njegovo najjače oružje, pošto je to kombinacija visine, driblinga, dodavanja i šutiranja, koja mu dozvoljava da bude igrač koji može da se uklopi u svaki sistem - navodi analitičar Ričard Barlou.

Fizikalije: 208 centimetara, 95 kilograma

Vrline: Šut, dodavanje, pregled igre. Može da pogodi uz kontakt i trenutno je glavni internacionalni prospekt pred draft.

Mane: Ispodprosečni atleticizam. Nedostaje mu eksplozivnost i mučio bi se protiv NBA defanzivaca. Mora da popravi odbranu 1 na 1.


Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike