Mega je uglavnom imala dobru ideju protiv Zvezde, ali je pala u 2 segmenta: Jovanoviću su opcije bile vrlo skraćene

07.02.2022

17:15

0

Hrabar otpor šampionu, ali bez trijumfa

Mega je uglavnom imala dobru ideju protiv Zvezde, ali je pala u 2 segmenta: Jovanoviću su opcije bile vrlo skraćene
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

Borila se Mega protiv Crvene zvezde, ali na kraju nije uspela da napravi iznenađenje i pobedi šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige.

Oba tima su igrala u iznuđenim sastavima, ali su na kraju presudili veći kvalitet i ofanzivni skok crveno-belih.

- Pre svega nismo znali u kakvom ćemo sastavu da nastupamo. Imali smo prethodnih dana sasvim slučajne povrede Balcerovskog i Vujića. To su pozicije centra, koja nam je jako potrebna, pogotovo kad igra Kuzmić. Mi smo ipak normalno odreagovali kako smo mogli. Igrači nisu bili spremni, pa smo ušli sa jednim centrom. Veći deo utakmice smo igrali sa dobrom idejom, ali smo pali u par segmenata: šut za dva i skok u napadu, najviše u četvrtoj četvrtini, gde su imali više skokova i slobodnih bacanja – rekao je trener Mege Vladimir Jovanović.

Nije igrao ni Malkolm Kazalon, a tokom utakmice se povredio i Boriša Simanić.

- Kad nam je dodatno bila smanjena rotacija, morali smo da uđemo u alternativne odbrane. Čestitam Zvezdi. Mojim momcima ostaje da se malo oporave.

On je novinarima odgovorio da postoji stvar motivacije kada se igra protiv velikih imena, ali da je zadovoljan kako to izgleda u poslednje vreme.

- Ima toga normalno, ne dešava se to samo Megi i drugi nekad imaju problem sa motivacijom, što je sasvim razumljivo. Ono što je moj zadatak kao trenera je da se to nijednog trenutka ne vidi i da svakom protivniku koji dođe i da budemo na svom maksimumu. U poslednje vreme mi to držimo, igramo čvrstu košarku, nadam se da ćemo da nastavimo tako.

Jovanović je rekao da je povreda Simanića "dosta poremetila" ekipu, ali da je rano sada govoriti šta je tačno s njim, ali da se nada da će i on i Balcerovski biti spreman za četvrtak i duel sa Studentskim centrom.

Pobedili ste Partizan u poslednje vreme, igrali "egal" sa Zvezdom, koliko je mladim igračima bitno to što su videli da mogu da igraju sa velikima?

- Mnogo je važno. Većina ovih momaka nema seniorsko iskustvo ili su igrali seniore na nižem nivou. Svako iskustvo koje dobiješ protiv jakih timova je dragoceno, ne samo da vide da može da se igra, može da se igra i kad si na 100 odsto. Desi se da njihov standard ne bude na 100 odsto. Dakle, može ako smo 100 motivisani i nadam se da će da uče iz ovoga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike