Partizan osvaja jedini trofej koji mu nedostaje pred svojim navijačima?

18.01.2022

22:16

0

Autor: 24sedam

Organizacija Fajnal-fora u Beogradu mogla bi da bude od koristi i crno-belima

Partizan osvaja jedini trofej koji mu nedostaje pred svojim navijačima?
kkpart-trento-143 - Copyright MN Press

Velika vest za srpsku košarku stigla je u utorak uveče, kada se saznalo da je Beograd nadomak dobijanja organizacije Fajnal-fora Evrolige u maju ove godine. Podsetimo, čelnici srpske prestonice i elitnog takmičenja dogovorili su najveći deo saradnje i uskoro bi trebalo očekivati i zvaničnu potvrdu selidbe završnog turnira Evrolige iz Berlina u Beograd, a to bi posebno moglo da se isplati Partizanu.

Ne tako davno, iz sedišta elitnog takmičenja su stizali glasovi kako u Barseloni najozbiljnije razmišljaju da se finale Evrokupa igra u isto vreme kada i Fajnal-for elitnog takmičenja, i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi premijera novog formata drugog po jačini Evroliginog takmičenja upravo u Beogradu imala svoj završni čin.

Iako u ovom trenutku ima mnogo „ako“, ukoliko se slika pogleda iz malo šireg ugla, deluje da ovakav scenario nije nemoguć. Jer, odluka najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića da svojim prisustvom uveliča Evrokup bez dileme zaslužuje nagradu organizatora takmičenja, koji bi u isto vreme dobio na tacni priliku da ispravi nepravdu prema klubu iz Humske, nanetu u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Bez dileme predstoje nam uzbudljivi meseci u „kraljici igara“, a na samu pomisao da bi Partizan mogao da se bori za jedini trofej koji mu nedostaje pred krcatom najvećom dvoranom na Balkanu već izaziva stanje euforije.

Ukoliko bi se svi preduslovi ispunili (da Beograd dobije organizaciju F4, da EL odluči da se finale EK igra na završnom turniru i da se crno-beli izbore za odlučujući duel) jedna od stvari koja će biti posebno interesantna jeste i to na koji način će se vršiti raspodela ulaznica, odnosno, da li će isti paketi važiti za F4 Evrolige i finale Evrokupa, jer bi u tom slučaju postojala mogućnost da „grobari“ razgrabe najveći kontigent ulaznica.

Ali, da se ne trči previše pred rudu… Prvo da se, stavku po stavku, izbriše „ako“ iz svakog uslova, a ako do toga dođe, svakako će svi biti na slatkim mukama…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike