Obradović hvali Lesora i Zagorca: Rade nije zaboravio da igra košarku!

03.01.2022

19:14

0

Crno-beli slavili više nego ubedljivo u prvom meču 2022. godine

Obradović hvali Lesora i Zagorca: Rade nije zaboravio da igra košarku!
PARTIZAN_vs_ZADAR_341 - Copyright MN Press

Savršen početak 2022. godine za Partizan. Crno-beli dočekali su Zadar i na kraju slavili vrlo ubedljivo u okviru AdmiralBet ABA lige – 103:72. Ceo tim odigrao je na nivou, videlo se da je crno-belima prijao odmor i da su uspeli da kroz trening dostignu željenu formu za nastavak sezone u novoj godini.

Posle meča reč je uzeo trener crno-belih Željko Obradović.

- Želim svima da poželim srećnu Novu godinu, zdravlja pre svega. Ekipa Zadra je drugačija ekipa, promenil su trenera i par igrača, nedostajalo im je nekoliko igrača, držali su se do kraja trće deonice. Igrali smo u dobrom ritmu, probali smo maksimalno da ubrzamo igru i da pre svega igramo u tranziciji što smo radili u nekoliko navrata – rekao je Obradović.

Jam Madar i Nemanja Dangubić nisu  igrali. Da li su razlog neke povrede?

- Ne. Nije to razlog – rekao je Obradović.

Potom je prokomentarisao dobru partiju na debiju Matijasa Lesora.

- Lesor je imao nekoliko dana više, nego što je to trebalo da bude protiv Mege. Imali smo vremena da se spremimo i obnovimo našu strategiju. Otvoren teren je nešto gde se dobro snalazi, ima energiju i agresivnost. Dobru utakmicu je odigrao – konstatovao je Obradović

Rade Zagorac pokazuje uspon forme.

- Mogu samo da izrazim zadovoljstvo što je odigrao. Teško se igra utakmica da se ne promaši nijedna lopta, ali je još važnije kako se bacao po parketu, asistirao je saigračima, nije zaboravio da igra košarku. Mnogo su bitnije ove druge stvari. Od Kuruca isto očekujemo da doprinese kao što je to večeras radio. Ali, onda bi trebalo da pohvalim Balšu, pa sve pojedinačno – rekao je Obradović.

Vladimir Anzulović, trener Zadra, istakao je da su crno-beli bili bolji rival.

- Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, videli smo šta znače jaka tela i intenzitet. Mi smo došli u oslabljenoj rotaciji, ali Partizan je bio bolji danas. Vesele nas reakcije mladih igrača. Mi ćemo pobede tražiti u drugim utakmicama – rekao je Anzulović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike