Centar, u centar! Partizan u Lesoru dobio novu dimenziju

21.12.2021

15:18

0

Francuz rođen na Martiniku krenuo putem Dangubića i Pantera

Centar, u centar! Partizan u Lesoru dobio novu dimenziju
20180312npLessort03 - Copyright MN Press

Čekao je Partizan pojačanje na poziciji centra i dočekao je. Kao što je Željko Obradović isticao, nisu crno-beli želeli da žure i da dovode da bi dovodili, a na kraju je izbor sportskog direktora i trenera pao na Matijasa Lesora. Francuz je potpisao ugovor do kraja sezone.

Šta crno-beli dobijaju njegovim angažmanom?

Do sada je Balša Koprivica podneo najveći pritisak igranja na poziciji pet, dok su mu pomagali Alen Smailagić i Zek Ledej koji su možda po vokaciji više četvorke, ali su radili dobar posao.

Sada će sa dolaskom Lesora crno-beli dobiti potpuno novu dimenziju. Dobili su centra koji poseduje odlične fizičke predispozicije i moći će da doprinese sličnim karakteristikama kao što je to bio slučaj sa Vilom Mozlijem, samo na višem nivou. Ipak se radi o igraču koji stiže među crno-bele iz Evrolige.

Lesora se mnogi sećaju najviše iz dresa Crvene zvezde kada je zaigrao pod trenerskom palicom Dušana Alimpijevića, međutim, Lesor je sada drugačiji igrač nego što je to bio u crveno-belom dresu. 

Pre svega, poseduje više iskustva, mnogo je sigurniji u igri ispod koša, često završava akcije zakucavanjima i mnogo bolje shvata kretnje u odbrani, što je u košarci kakva se forsira u Srbiji veoma važno.

MN Press
 

Sa Lesorom u igri crno-beli bi mogli da dobiju i u skoku, posebno ofanzivnom, što je često Francuz znao da pokaže igrajući pre svega u Monaku sa kojim je osvojio Evrokup ove godine.

Kod Lesora je važno da mu trener "pogodi žicu". To je uspeo Zvezdan Mitrović i zato je imao mnogo benefita. S obzirom da Partizan na klupi ima Željka Obradovića, ne bi trebalo da sumnja u takav ishod.

U narednim mečevima Partizan bi trebalo da dobije dosta i u pik en rol igri, a Jam Madar i Aleksa Avramović pre svega šansu da se pokažu i u dodavačkim sposobnostima. Ne bi trebalo da manjka ni alej-upova.

Minus Lesora svakako jeste šut, ali svojim dobrim fizičkim predispozicijama to nadomešćuje pogocima "na obruču". Nije se slučajno našao u prvoj petorci Evrokupa.

LESOR PUTEM DANGUBIĆA I PANTERA

Uvek je zanimljivo kada igrači koji su nosili dres jednog od večitih rivala pređe u onaj drugi, a Lesor je samo nastavio dugu tradiciju.

Zanimljivo je i da su njegovi novi saigrači Nemanja Dangubić i Kevin Panter takođe nosili dres Crvene zvezde. To svakako nije redak primer...

Ranije su dres Partizana i Crvene zvezde nosili brojni igrači kao što su: Borislav Stanković, Aleksandar Nikolić, Milan Blagojević, Đorđe Lazić, Đorđe Konjović, Milan Radivojević, Borislav Ćurčić, Branko Radović, Zoran Slavnić, Dražen Dalipagić, Mlađan Šilobad Oliver Popović, Nebojša Bukumirović, Igor Perović, Dejan Tomašević, Milan Dozet, Dragoljub Vidačić, Zoran Sretenović, Aleksandar Gilić, Dragan Lukovski, Vladimir Đokić, Slobodan Šljivančanin, Jovo Stanojević, Goran Savanović, Nemanja Jelesijević, Aleksandar Gajić, Vlade Divac, Goran Ćakić, Miloš Vujanić, Marko Lekić, Luka Bogdanović, Mirko Kovač, Milan Gurović, Slavko Vraneš, Raško Katić, Ivan Radenović, Boris Bakić, Čedomir Vitkovac, Sava Lešić, Darko Balaban, Strahinja Milošević, Stevan Milošević, Lorens Roberts, Predrag Samardžiski, Ivan Marinković, Andreja Milutinović Aleksandar Cvetković, Tarens Kinzi, Aleksandar Aranitović, Nikola Radičević, Stefan Janković...

Sada je red na Lesora...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike