Radonjić hvalio Split i atmosferu na „Gripama“! Imamo puno problema koji i dalje traju!

02.01.2022

20:43

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih zadovoljan trijumfom u Dalmaciji

Radonjić hvalio Split i atmosferu na „Gripama“! Imamo puno problema koji i dalje traju!
CRVENA_ZVEZDA_vs_ALBA-24 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su otvorili 2022. godinu. Izdanje u Dalmaciji nije bilo na šampionskom nivou, ali kada se uzme u obzir trenutak u kojem se crveno-beli nalaze, trijumf je jedino što je i bilo bitno na gostovanju protiv Splita – 66:62.

Svestan je toga i Dejan Radonjić, koji je posle meča istakao da su novi bodovi bili značajni njegovim izabranicima posle večerašnjeg meča.

- Odigrali smo u fazi odbrane sa korektnom energijom, solidnom preciznošću. U određenim parametrima smo bili i više od toga, ali u napadu nismo uspevali da dođemo do igre i da te neke stvari koje smo uradili na jednom delu terena, valorizujemo kroz bolji protok lopte, bolji šut...

Smatra Zvezdin strateg da su njegovi izabranici imali previše šuteva van linije 6.75 (7/33), dok je broj ofanzivnih skokova (17) bio jedan od presudnih faktora na „Gripama“.

- Ako pričamo o statističkim podacima, kao što sam rekao, bilo je dobrih segmenata, bilo je i, recimo šut za tri poena, sa prevelikim brojem pokušaja. Ekipa Splita je odigrala dobar meč, nijednog trenutka nisu stali, već su išli na to da preokrenu rezultat. Mi smo u tim trenucima, kada je ta razlika bila mala, uspevali da damo odgovore, što kroz skok ili dobar potez u napadu. Pogodili smo neke važne trojke u tom periodu i uspeli da dođemo do novih bodova.

Pohvalio je najtrofejniji strateg u istoriji kluba s Malog Kalemegdana rivala, koji je u prvom delu sezone prilično lako pao u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (97:61)

- Velika je razlika u odnosu na početak sezone i to se dalo primetiti i u pripremi koju smo imali, kada smo gledali ono što u poslednje vreme oni prikazuju. Evidentno je da je razlika velika i da je ekipa Splita puno bolja – kazao je Radonjić, uz lepe reči za atmosferu u dvorani.

- Bila je prava košarkaška atmosfera, bilo nam je gušt da igramo u ovom ambijentu. Svakako mnogo bolje nego prošle sezone, kada smo bili pred desetak ljudi.

Nije crnogorski strateg želeo mnogo da priča o završnici borbe za jadranski tron.

- Mi smo sad u fazi kada u ogromnom broju utakmica razmišljamo više o tome kako ćemo sledeći korak da napravimo, jer imamo puno problema od samog početka s povredama igrača i koronom. To nam i dalje traje i pitanje je kako će dalje to da se reflektuje. Racionalni smo i gledamo stvari iz dana u dan i na taj način želimo da gradimo sezonu. Kada dođu odlučujuće utakmice, pričaćemo konkretnije o tome. Želimo da izvučemo maksimum iz ovog dela sezone – kazao je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike