Novogodišnja bomba! Bogdan Bogdanović u Lejkersima!?

31.12.2021

14:55

0

Srpski bek bi mogao da zaigra u tandemu sa Lebronom Džejmsom

Novogodišnja bomba! Bogdan Bogdanović u Lejkersima!?
bogdan2 - Copyright Tanjug/AP

Na samom kraju turbulentne 2021. godine, iz NBA lige stiže nam jedna od lepših vesti - srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bi mogao da zaigra u Los Anđeles Lejkersima.

Naime, u velikom trejdu koji sledi, srpski reprezentativac bi zaigrao uz Lebrona Džejmsa!

Ovo otkriva novinar “Atletika” Džon Holindžer, jedan od upućenijih u dešavanja u NBA ligi.

- Lejkersi ne mogu da ponude za trejd nekog pika prve runde sve do 2027. godine, a čak i da to nije slučaj, morali bi da za eventualno pojačanje nađu igrača koji bi, po plati, bio odgovarajući.

Horton-Taker prima 9,5 miliona dolara godiše i to je, za pomenuti klub, “srednja klasa”, ali ako bi se tome dodao i pik prve runde iz 2027, kao i Kendrik Nan čija je plata pet miliona, onda bi Lejkersi mogli da dođu do nekoliko interesantnih scenarija kako bi doveli eventualno novog startera, koji bi bio plaćen od 15 do 20 miliona dolara na godišnjem nivou, prenose Novosti.

Međutim, nije ovo rešeno do kraja. Pitanje je da li bi budući pik prve runde koji je u rukama Lejkersa bio dovoljan da ubedi Atlantu da menja ekipu.

Bogdan Bogdanović, koji je ove sezone imao problem sa povredom kolena, a trenutno je u tzv. kovid-protokolu pa je ponovo van terena. U Atlanti je prosečno postizao 11,7 poena po meču, uz 3,6 skokova i 2,5 asistencija.

Košgeterski je ispod prošlogodišnjeg proseka,kada je postizao 16,4 poena po utakmici, ali i šutirao preciznije (minule sezone 47,3% iz igre, ove 41,3%, a naročito je bio bolji kada se o trojkama radi - 43,8% naspram 36,2% u ovom šampionatu).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike