Konačno: Stigla vest koja se u Barseloni grozničavo čekala godinu dana

22.06.2021

20:26 >> 20:36

0

Autor: Adam Štulić

Na Nou Kampu, napokon, mogu svi da odahnu

Konačno: Stigla vest koja se u Barseloni grozničavo čekala godinu dana
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Posle skoro jednogodišnje strepnje, navijači Barselone konačno mogu da odahnu. Stigla je vest koja se u prestonici Katalonije grozničavo čekala, klupska ikona Leo Mesi prihvatio je novi ugovor i ostaće na „Nou Kampu“ naredne dve godine.

Paklena sezona je iza argentinskog superstara. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena više energije je potrošio na rat sa upravom kluba na čelu sa bivšim predsednikom Đozepom Bartomeuom, što se neminovno odražilo i na rezultate Barse.

Iz dana u dan su s „Nou Kampa“ „curile“ informacije, „prljav veš“ se iznosio iz kluba na dnevnom nivou, a onda je sve „zapečatio“ Mesi javnim priznanjem kako je prošlog leta žarko želeo da napusti tim u kojem je proveo celokupnu profesionalnu karijeru.

Sve to je i te kako uticalo na Leova izdanja na terenu. Bio je vidno nervozan, činio je poteze njemu nesvojstvene, koji su bili za svaku osudu, a onda se pojavilo svetlo na kraju tunela.

Bartomeu je podneo ostavku i mir se uselio u Barsinu kuću. Zaustavljene su spekulacije o Mesijevom odlasku i počelo je da se priča o obnovi ugovora i sporazumu koji niko u fudbalskoj istoriji nije potpisao.

A sada je spekulacijama kraj. Mesi je prihvatio da produži saradnju na jednu plus jednu sezonu, kako bi pomogao klubu da „ispegla“ finansije pred kontrolnim sudom La Lige.

Ostalo je samo da se sve i ozvaniči, a to će se desiti kada se Mesi vrati u Barselonu sa Kopa Amerike, gde će pokušti da osvoji prvi značajan trofej na reprezentativnom nivou.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike