Ovakav ugovor niko nikada nije potpisao: Barsa spremila dosad neviđenu ponudu, Mesi „oštri olovku“

02.06.2021

17:15 >> 17:18

0

Autor: Adam Štulić

Argentinac i Katalonci nadomak obnove saradnje

Ovakav ugovor niko nikada nije potpisao: Barsa spremila dosad neviđenu ponudu, Mesi „oštri olovku“
Copyright Leo Mesi foto: Profimedia

Izgleda da navijači i rukovodstvo Barselone mogu da odahnu, jer sve ukazuje na to da neće morati da gledaju Lea Mesija kako igra u dresu PSŽ ili Mančester sitija kao gost na „Nou Kampu“.

Argentinski mediji su prvi izašli u javnost, a potom su neki od najrelevantnijih fudbalskih izvora potvrdili: Barsa završava poslednje detalje ugovora, s kojim će izaći pred svoju najveću zvezdu, čija trenutna saradnja sa katalonskim velikanom završava za nekoliko nedelja.

Profimedia

Iako je Mesi ne tako davno javno govorio o tome kako želi da napusti Barselonu, novo rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom spremilo mu je dosad neviđeni ugovor, koji je, prema svim najavama, argentinski superstar spreman da potpiše.

– Razgovaramo sa Leovim zastupnicima. Pregovori idu u dobrom smeru i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu. Želimo da postignemo dogovor sa Mesijem, stvari idu dobro, ali još nije gotovo – kazao je Laporta.

Profimedia

Leo bi, naime, sa Barselonom trebalo da potpiše desetogodišnji ugovor, koji bi trebalo da mu donese neverovatnih 240 miliona evra. Ipak, Mesi neće do 2031. ostati na „Nou Kampu“, već samo u naredne dve sezone, posle čega će se preseliti u Inter iz Majamija, gde bi trebalo da odigra još dve godine, a potom preostalih šest bi trebalo da provede kao ambasador katalonskog giganta.

Iako je ovakav ugovor sigurno imao velikog udela u Mesijevoj odluci da promeni stav i ostane u Barseloni, ogroman uticaj bez dileme imao je i dolazak Kuna Aguera na „Nou Kamp“, kao i potencijalno angažovanje Žoržinja Vajnalduma iz Liverpula, koji bi, uz Lea, trebalo da čine okosinicu nove Barse.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike