Ova Barsa je daleko od šampionske, Mesi u trenutku očaja napravio potez za svaku osudu (video)

31.10.2020

23:03 >> 23:09

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci tek sa igračem više stigli do boda protiv Alavesa

Ova Barsa je daleko od šampionske, Mesi u trenutku očaja napravio potez za svaku osudu (video)
Copyright AP Photo/Alvaro Barrientos

Najomraženiji čovek u Kataloniji napustio je rukovodeću fotelju Barselone, ali Mesi i drugovi ponovo nisu pobedili. I ne da nisu trijumfovali, već su na gostovanju protiv Alavesa stigli do boda tek kada je rival ostao sa igračem manje na terenu – 1:1.

Đozep Bartomeu je otišao, ali problemi u igri ekipe Ronalda Kumana su i dalje prisutni. Ipak, najiskusniji i najuticajniji fudbaleri katalonskog velikana, za razliku od prethodnih kikseva, ovoga puta neće moći da se sakriju iza imena čoveka s kojim su poslednjih meseci otvoreno sukobljavali, ne birajući sredstva u medijskom ratu koji su vodili.

Barselona mora hitno da sredi finansije inače im preti strašan scenario

Svima je jasno da u Barseloni nešto ozbiljno ne štima, a to se može videti i po sve nervoznijim reakcijama prve zvezde tima Lea Mesija, koji više ni ne pokušava da sakrije sve veću frustraciju stanjem u klubu kojem je posvetio profesionalni život.

Tako je Argentinac protiv Alavesa, koji je do prednosti u duelu s favorizovanim rivalom došao u 31. minutu golom Luisa Riohe posle neshvatljive, pomalo i komične greške golmana Neta, napravio potez koji je do poslednjih nekoliko meseci za njega bio nezamisliv.

24sedam saznaje: Real i Barselona žele u svojim redovima nadu Partizana

Naime, u finišu prvog poluvremena Mesi je, u trenutku “pomračenja” šutnuo loptu i zamhnuo nogom u pravcu glavnog sudije koji je u tom trenutku protrčavao pored njega, i verovatno samo zbog “težine” imena omalenom “gaučosu” dao samo žuti karton.

Domaći su relativno lako izlazili na kraj sa svim napadima Barselone do 62. minuta, kada je Peleterio dobio drugi žuti karton, a Katalonci su brojčanu prednost iskoristili samo minut kasnije, kada je lopta, posle karambola i mnogo sreće, otišla u prazan prostor do Grizmana koji je potom rutinski prosledio u mrežu Alavesa.

Barsa se posle novog kiksa u Primeri nalazi na 12. mestu na tabeli sa osam bodova manje od vodećeg madridskog Reala, koji ima i utakmicu više.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike