Kapičić za 24sedam: I dalje sam u šoku, neko mora da snosi odgovornost za ovaj debakl

05.07.2021

10:23 >> 11:36

0

Autor: Milan Nastić

Bivši predsednik KSS smatra da je pristup bio nedopustiv

Kapičić za 24sedam: I dalje sam u šoku, neko mora da snosi odgovornost za ovaj debakl
Copyright MN Press

Košarkaška nacija, kakva je Srbija i dalje je u šoku posle poraza od Italije i što nas neće biti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Koji su uzroci, teško je u ovom trenutku dobiti odgovor, ali u narednom periodu sigurno će biti detaljnijih analiza šta se dešavalo sa reprezentacijom Srbije tokom kvalifikacija, pre svega u finalu kada su Italijani pokazali kako se bori za svoju zemlju.

24sedam je razgovarao sa bivšim predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Kapičićem, koji očekuje odgovornost za ovaj neuspeh.

Pročitajte još

– Razočaran sam i u šoku šta nam se desilo u finalu. I dalje ne mogu da dođem sebi posle onakvog izdanja naše selekcije. Svesni smo da nismo bili kompletni, ali onakav pristup je nedopustiv, pogotovo što u našim redovima imamo takve kvalitetne košarkaše, koji iza sebe imaju bezbroj takvih utakmica i pre svega iskustva. Odgovornost mora da postoji, i da neko snosi posledice ovog debakla E, sada je na ljudima u Savezu da urade detaljnu analizu svega što se desilo i da se izvuku pouke. Ali, ovo je udarac za našu košarku, koju smatramo nacionalnim sportom – počeo je razgovor za 24sedam Dragan Kapičić.

Bivši košarkaš ne zna koji su razlozi ovog neuspeha, ali definitivno nešto nije funkcionisalo u samom timu.

Pročitajte još

– Teško je u ovom trenutku reći šta se tačno dešavalo u reprezentaciji. Mislim da ćemo u narednom periodu saznati razloge ovakvog neuspeha. Mogu da razumem da je utakmica bila egal, da si izgubio, a pritom borio, ali onaj pristup, i da u jednom trenutku imaš minus od 24 poena, e, to već nije u redu, i slobodno mogu da kažem da je ovo debakl, koji može da ima dalekosežne posledice. Koji su razlozi, ja ne znam, ali svi koje vode košarku, moraju da sednu i vide šta se desilo u kvalifikacijama, a pritom igraš pred svojom publikom.

MN Press

Dragan Kapičić je istakao da očigledno neke stvari nisu dobro postavljene, ali ne želi da spominje pojedince.

– Naravno da najveću odgovornost snosi stručni štab, i sami igrači, ali ne treba donositi prebrzo zaključke, već detaljnom analizom pronaći zašto je došlo do ovog neuspeha. Ponavljam, odgovornost mora da postoji, jer sa ovakvim imenima morali smo da se plasiramo na Olimpijske igre, jer to je cilj svakog sportiste – zaključio je Kapičić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike