Svetislav Pešić je pre nekoliko meseci „predosetio“ krah Srbije u kvalifikacijama za OI

05.07.2021

09:49 >> 10:20

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni strateg nije bio ubeđen da će orlovi izboriti vizu za Tokio

Svetislav Pešić je pre nekoliko meseci „predosetio“ krah Srbije u kvalifikacijama za OI
Copyright MN Press

Malo je onih koji su mogli makar i da pretpostave da će se Olimpijske igre u Tokiju održati bez košarkaša Srbije. Sve je bilo apsolutno na strani „orlova“, koji su vizu za Japan overavali u svom Beogradu, svojoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ i pred svojim navijačima.

Samo jedan konkurentan rival na kvalifikacionom turniru, koji je poslednjih godina često bio mušterija najboljih srpskih košarkaša na velikim takmičenjima. Ispostavilo se na kraju, nepremostiva prepreka za oslabljenu i povredama izranjavanu Srbiju.

Ipak, jedan košarkaški stručnjak je pre nekoliko meseci upozoravao. Evropski i svetski šampion sa nacionalnom selekcijom naše zemlje Svetislav Pešić je u intervjuu za magazin „Reflektor“ krajem marta istakao da ništa nije sigurno kao što izgleda.

– Srbija prvo mora da se kvalifikuje za OI. Mnoge stvari su tu i dalje neizvesne, mi ne znamo u kojem sastavu ćemo igrati, kako će teći pripreme itd. Sa druge strane, Italija je željna velikog uspeha. Ja se tu ne bih previše pripremao za OI i bacao sve karte na to. Fokus bi trebalo da bude na dobrim pripremama i na stvaranju ekipe na duže staze. Iako se kvalifikacije održavaju u Beogradu, radi se ipak o samo jednoj utakmici protiv ozbiljnog protivnika. Da se igra serija “best of five”, ja bih uvek tipovao na Srbiju, ali u jednoj utakmici je sve moguće – rekao je tada Svetislav Pešić za “Reflektor”.

Epilog je svima poznat, možda bi sada trebalo poslušati savet iskusnog i trofejnog stručnjaka…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Reflektor

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike