Virus divlja u Japanu: Prazne tribine u Tokiju na Olimpijskim igrama

30.04.2021

10:01

0

Šef organizacije OI Seiko Hašimoto stavlja zdravlje Japanaca i sportista ispred rezultata i takmičenja

Virus divlja u Japanu: Prazne tribine u Tokiju na Olimpijskim igrama
Copyright AP Photo/Hiro Komae

Predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih gara u Tokiju Seiko Hašimoto izjavio je da se u njegovoj organizaciji ozbiljno razmišlja o zatvaranju svih borilišta za prisustvo navijača.

Poslednjih dana u Japanu se beleži porast obolelih od infekcije COVID-19, tako da su procene kod organizatora takve da se epidemija neće zaustaviti u period od 23. jula do 8. avgusta kada će biti održane igre u japanskoj prestonici. Hašimoto je još jednom istakao da će najveći uspeh ovog takmičenja biti ako se u potpunosti budu sačuvali zdravlje i životi učesnika i stanovnika Japana.

Japanci već onemogućili dolazak navijača iz drugih država, ali tada su osećali ugroženost od “uvoza” virusa u zemlju, da bi se sada okolnosti drastično promenile, jer sam Japan nije bezbedno područje u pogledu prisustva zaraze. Hašimoto je rekao da će se prava slika posle donetih mera u suzbijanju COVID-19 dobiti sredinom juna.

Pročitajte još

Prema sadašnjim propozicijama, sportistim neće biti nametnuta obaveza vakcinacije kao ni karantina, mada su pojedini olimpijski timovi kao Južna Koreja započeli proces imunizacije svojih takmičara. Veliki broj Japanaca oštro se protivi želji Organizacionog odbora da Tokijo ipak bude domaćin najboljim sportistima planete. Hašimoto i njegovi saradnici stoga imaju nizak rejting na skali popularnosti u svojoj zemlji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike