Kakva rečenica čuvenog trenera: "Ovo je katastrofa, UEFA i FIFA ubijaju igrače"

05.04.2021

08:36

0

Autor: D. B.

Pep Gvardiola je otvorio veliki front

Kakva rečenica čuvenog trenera: "Ovo je katastrofa, UEFA i FIFA ubijaju igrače"
Copyright Tanjug/AP photo/Jon Super, Pool

Rat je počeo. Trener Mančester sitija Pep Gvardiola otvoreno je napao FIFA i UEFA, a njegove reči su brutalne i kristalno jasne.

– UEFA i FIFA ubijaju igrače. Ovo je previše. Mi nismo imali ni pola nedelje slobodno od kada je počela sezona. Igrači su ljudi, a ne mašine – bez uvijanja je rekao Gvardiola aludirajući na to što je veliki broj povređenih igrača u mnogim timovima u Evropi.

I da se razumemo, Gvardiola je u odnosu na mnoge kolege u povlašćenom položaju pošto ima luksuz da u Sitiju rotira igrače-

– Menjam šest ili sedam momaka za svaki meč. Razlog, pa niko nije dovoljno spreman. Mi imamo sjajan sastav pa možemo to da priuštimo. Ali, ovo je najkraća sezona ikada. Nema navijača, počeli smo ranije i završavamo ranije. Ako ne rotiraš igrače nemaš šansu da uradiš i osvojiš nešto. Nema mnogo timova koji su u poziciji u kojoj smo mi – jasan je Španac.

Pročitajte još

Nekadašnji trener Barselone i Bajerna je posebno ogorčen zbog činjenice da su igrači istrošeni posle takmičenja reprezentacija.

– Neki su igrali tri utakmice po 90 minuta i još su i putovali. Naravno, da svi oni žele da igraju. Pa to je pravi mentalitet. Ali, ne može igrač da non-stop mentalno ili psihički da bude spreman. To je nemoguće – objasnio je Gvardiola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike