Još jedan veliki otkaz: Ni Federer ne igra u Tokiju, Đokoviću se otvara put ka zlatu

13.07.2021

16:44 >> 18:04

0

Igre su na programu od 23. jula do 8. avgusta

Još jedan veliki otkaz: Ni Federer ne igra u Tokiju, Đokoviću se otvara put ka zlatu
Copyright Rodžer Federer, Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Na Olimpijskim igrama u Tokiju neće biti ni Rodžera Federera. Nekada najbolji teniser sveta oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da će da propusti najveći sportski događaj.

– Tokom dela sezone na travi, nažalost sam osetio da imam problema sa kolenom i zbog toga sam se pomirio sa činenjicom da moram da odustanem od Igara u Tokiju.

Veoma sam razočaran, pošto mi je uvek bila čast da predstavljam Švajcarsku. Već sam počeo sa rehabilitacijom u nadi da ću se vratiti na tur kasnije ovog leta. Celom timu Švajcarske želim svu sreću i navijaću za njih zdušno i izdaleka  – napisao je Federer koji sa Igara ima zlato u dublu i srebro u singlu.

Učestvovao je i na poslednjem Vimbldonu, ali je eliminisan u četvrtfinalu.

Federer je poslednje od bitnijih imena koja su se povukla sa Igara. Pre njega, to su potvrdili Rafael Nadal, Dominik Tim, Nik Kirjos, Denis Šapovalov, Roberto Bautista Agut, Kasper Rud, Kristijan Garin, Gael Monfis, Rajli Opelka, Džon Izner, Simona Halep, Serena Vilijams, Bjanka Andreesku.

Podsetimo, Novak Đoković je posle osvajanja Vimbldona rekao da još nije siguran da će igrati. Ako se to desi, imaće velike šanse za osvajanje zlatne medalje.

Pročitajte još:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike