Jedno fudbalsko pravilo koje bi promenilo sve nabolje, a svet ga gurnuo pod tepih (FOTO/VIDEO)

04.08.2021

15:04 >> 15:27

0

Najjednostavniji predlog napravio bi pravi bum, a sve ono čemu se teži u cilju poboljšanja ove igre dobilo bi se preko noći

Jedno fudbalsko pravilo koje bi promenilo sve nabolje, a svet ga gurnuo pod tepih (FOTO/VIDEO)
Copyright Pixabay / Ilustracija / 24sedam

Brz život i tehnologije u svemu u životu diktiraju neki novi tempo, pa i u sportu.

Fudbal doživljava promene koje su pre samo nekoliko godina bile nezamislive, pa čak i apsurdne, a deluje da oni zbog kojih se ova igra odvija – navijači, nikako ne prihvataju novine.

Pročitajte još:

Najpre je krenulo sa VAR-om, koji se bez mnogo osluškivanja javnosti probio na najveća takmičenja, a onda i mnoge nacionalne lige.

Potom je planetu šokirala vest da se pravi privatna liga sa najpopularnijim timovima, ali je, na sreću svih koji vole “bubamaru”, ideja propala, nakon što je UEFA oštro reagovala.

Nakon svega, želeći da prate tranziciju i neminovne tokove, glavnokomandujući Svetske kuće fudbala dali su zeleno svetlo u testiranju pravila koja bi mogla da se uvedu u narednim godinama.

Na utakmicama mlađih kategorija testiraju se pravila od 60 minuta igre, u kojima svaki aut, korner ili faul diktira stopiranje semafora (sistem sličan košarci), neograničene izmene, žuti karton u vidu petominutnog “hlađenja”, izvođenje auta nogom…

Ilustracija / 24sedam

Pročitajte još:

Ni to nije bilo dovoljno da se uznemire navijači širom Zemlje, već je neposredno pred početak nove sezone ukinuto pravilo gola u gostima koje je pravilo razliku u najvećim istorijskim fudbalskim mečevima.

Posebno su sa time upoznati navijači Crvene zvezde i Partizana, koji su poslednjih decenija upravo na konto huka sa tribina, u revanš mečevima, ostvarivali plasmane u najveća kontinentalna nadmetanja.

MN Press

Od sada se računa samo ukupan rezultat, pa na primer u slučaju da crveno-beli posle 1:1 sa Šerifom u Beogradu, u revanšu odigraju 0:0, prelazi se na produžetke i penale.

Zašto je svet ostao nem na predlog genijalnog pravila?

Ipak, sva ova pravila, bila uvedena ili ne, nisu ništa naspram genijalnog predloga čuvenog nemačkog stručnjaka Feliksa Magata, koji je pre pet godina uzburkao javnost.

Njegova želja je bila da se ne samo u Bundesligi, već i u svim ostalim prvenstvima, uvede pravilo “nula bodova”, ukoliko timovi ne zatresu mrežu za 90 minuta.

Profimedia

Naravno, u slučaju rezultata 1:1, 2:2, 3:3 i tako dalje, bod bi bio zagarantovan.

Time sve gore navedeno pada u vodu, a najjednostavniji predlog isplivava na površinu.

Magata nisu želelle da saslušaju Nemačka, Evropa, a kamoli UEFA i FIFA, pa je sve ostalo na nivou ideje, sada već davno zaboravljene.

Pročitajte još:

Šta nam donosi fudbal u budućnosti i kako će izgledati, niko ne može sa preciznošću da zna, ali svakako ništa više ne treba da nas iznenadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike