Isplivali novi detalji afere koja potresa srpski fudbal: Koliko je postupaka u toku, šta je sve do sada urađeno i do koje faze je stigla istraga

12.04.2021

14:53 >> 14:56

0

Autor: D. B.

Rešeno je pitanje da li je sumnjivo šest ili više mečeva

Isplivali novi detalji afere koja potresa srpski fudbal: Koliko je postupaka u toku, šta je sve do sada urađeno i do koje faze je stigla istraga
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Šta znamo o najnovijoj aferi koja potresa srpski klupski fudbal? Znamo da je u FSS stigao dopis iz UEFA u kojoj se navode sumnjivi mečevi. I to je manje-više ono što je zvanično saopšteno.

Potvrđeno je i da komesar za integritet FSS Svetislav Đurović ima pune ruke posla.

Ono što ne znamo i što očigledno nećemo saznati dok se ne završe istrage je koje su to utakmice sporne. Nećemo saznati ni o koliko mečeva je reč.

Ovo je potvrdio Đurović koji je objasnio da informacije koje su objavljene o šest sumnjivih mečeva Superlige i dve utakmice Prve lige nisu kredibilne.

Konkretnu informaciju koji su mečevi u pitanju ne mogu da dam. UEFA u tim postupcima ima dosta zaštićenih podataka o kojima ne može da se priča dok se postupci ne završene. Trenutno se vode dva postupka. A ne znači da ih neće biti još – objasnio je Đurović.

Postupak je trenutno u fazi prikupljana dokaza, uzimanja izjava aktera i klubova, a dve komisije rade stručne ekspertize mečeva koji su pod sumnjom.

Pročitajte još

Trenerska komisija radi analizu spornih mečeva iz stručnog ugla, a sudijska iz ugla ponašanja sudija – pojasnio je komesar za integritet FSS.

Na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka pred Disciplinskim sudom. Kazne koje su predviđene za ovakav prestup su novčane, oduzimanje bodova, a ako su u pitanju najteže povrede integriteta takmičenja, uz uslov da timovi imaju istoriju sličnog ponašanja i izbacivanje u niži rang.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike