Koje mečeve UEFA vidi kao sporne? Šest, a možda i osam utakmica nalazi se pod lupom!

12.04.2021

07:35 >> 08:00

0

Autor: D. B.

Skandal u srpskom fudbalu dobija sve veće razmere

Koje mečeve UEFA vidi kao sporne? Šest, a možda i osam utakmica nalazi se pod lupom!
Copyright Profimedia

Ne dve, ne tri, već šest utakmica nalaze se u papirima koje je UEFA dostavila FSS, a za koje se sumnja da su se na njima dogodile nečasne radnje!

Ovo su najnovija saznaja koje prenose beogradski mediji, uz taksativno navođenje mečeva i datuma tokom marta kada su oni odigrani.

Sve su odigrane u poslednjih pet kola Superlige, a navodno ove utakmice su prijavljene kao sumnjive zbog zarada na uplatama u kladionicama ili zbog rasprostranjenog načina podele bodova po sistemu “tri za tri”.

Pod lupom se, navodno, nalaze mečevi:

Mladost-Zlatibor 0:2 (3. mart, 25. kolo)

Mačva-Proleter 3:1 (7. mart, 26. kolo)

Rad-Radnik 2:0 (21. mart, 28. kolo)

Novi Pazar-Proleter 5:0 (21. mart, 28. kolo)

Mladost-Radnički Niš 4:1 (2. april, 29. kolo)

Rad-Vojvodina 2:0 (7. april, 30. kolo)

Pojedini akteri ovih mečeva već su pokušali da objasne da na mečevima čiji su bili akteri nije bilo ničega spornog ili neuobičajnog.

Sa druge strane ima i onih koji tvrde da mečevi koji su prijavljeni uopšte nisu igrani u Superligi, već da je reč o utakmicama Prve lige Srbije i da su to konkretno Želazničar-Borac i Trajal-Jagodina.

Ono što je činjenica je da ukoliko UEFA prijavi sumnju na neki meč, to automatski i ne znači da je u pitanju nameštaljka. U vreme kada je FSS kaznio Smedervo i Kabel zbog utvrđenog nameštanja mečeva ova dva kluba su kažnjena sa oduzimanjem po deset bodova, ali sada su kazne dodatno pooštrene, baš da se ne bi dogodile ovakvi slučajevi.

Pročitajte još

U svakom slučaju čeka se da se i FSS ponovo oglasi i da pojasne koji mečevi su navedeni u materijalu koji je dostavljen na Terazije 35 i naravno da upoznaju javnost sa ishodom procesa za koji su potvrdili da je počeo.

Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena – naveli su u nedelju iz FSS u momentima kada je “procurela” informacija da je UEFA obavestila FSS o svojim sumnjama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike