Kako u Srbiji izgleda mehanizam nameštanja mečeva? Fudbalski trener i arbitar otkrili su sve detalje

12.04.2021

10:56 >> 10:58

0

Autor: D. B.

Stigao je i odgovor da li naša dva najveća kluba mogu da budu upletena u nečasne radnje

Kako u Srbiji izgleda mehanizam nameštanja mečeva? Fudbalski trener i arbitar otkrili su sve detalje
kladionica - Copyright Profimedia

Zbog čega fudbalski klubovi nameštaju mečeve u Srbiji? Pitanje na koje su odgovor pokušali da daju nekadašnji fudbalski arbitar Radomir Raka Đurović i trener Dragomir Okuka.

Da su to privatni klubovi – niko ne bi nameštao utakmice. Kladionice su interes svih klubova i na veliki uplatama se dešavaju režiranja. Iz UEFA su stigle informacije na osnovu uplata na Dalekom istoku, poseduju timove koji analiziraju utakmice i oni su došli do saznanja da su to isti klubovi. Sigurno su analizirali više njihovih utakmice i videli sumnjiv rezultat, zato su te ekipe prijavile. Zašto smo mi ćutali, zar je trebalo UEFA da prepozna devijantne pojave? – zapitao se Đurović gostujući u jutarnjem programu na TV K1.

Radomir Đurović sa Vladanom Lukićem MN Press

On je podsetio i da je jedina kazna u srpskom fubalu za nameštanje bila za FK Kabel i FK Smederevo.

Svaki ljubitelj fudbala, bio to trener ili sudija, prepozna nameštanje sa tribina. Ali, to devijantno se odomaćilo zbog kladionica, a nekada zbog plasmana i vraćanja starih dugova. To je sve banalizovano, ne krije se više… Sve se zna, ali ništa se ne radi – jasan je Đurović.

MN Press

Nekašnji trener Obilića, Čukaričkog, Vojvodine, ali i brojnih klubova u inostranstvu Dragomir Okuka podseća da se za nameštanja u Srbiji zna više od 30 godina, kao i da je tokom devedestih godina prošlog veka to bila drastična pojava.

To se radi samo u slabim ligama gde pojedinci određuju. Naša liga je nacrtana za te stvari – Bugarska, Kipar i slične… To se ne radi zbog kladionica u Evropi, nego na Dalekom istoku gde su uplate po nekoliko miliona evra. Mislim da u Srbiji treneri ne učestvuju u nameštanjima, jer su nebitni sem u Zvezdi i Partizanu. A opet s druge strane mislim da Zvezda i Partizan ne učestvuju u tim radnjama, to se pre svega odnosi na manje klubove – objasnio je Okuka.

Pročitajte još

On ovakav stav objašnjava na sledeći način.

Zvezda i Partizan daju po tri ili četiri gola na utakmici, nema interesa tih ljudi – tvrdi Okuka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike