Igor Kokoškov objavio tim za "balon" u Finskoj

06.11.2020

14:10 >> 14:25

0

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće mečeve kvalifikacija za plasman na EP 2022. godine 28. i 30. novembra

Igor Kokoškov objavio tim za "balon" u Finskoj
Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov objavio je spisak igrača na koje računa za utakmice drugog “prozora” kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Među igračima na koje može da računa za utakmice protiv Švajcarske (28. novembar) i Finske (30. novembar) koje će se održati u “balonu” u finskom gradu Espou nema igrača iz NBA lige i stranih klubova koji se nadmeću u Evroligi i Evrokup, ali tu su momci koji igraju za Crvenu zvezdu i Partizan.

Pročitajte još: Zašto nema NBA asova u reprezentaciji Srbije

Na spisku se nalaze: Aleksa Avramović (Estudijantes), Nikola Radičević (Patra), Danilo Anđušić (Burg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Dragan Apić (Budućnost), Filip Petrušev (Mega Sokerbet), Stefan Momirov (Mega Sokerbet), Jovan Novak (Mega Sokerbet), Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts), Marko Simonović (Crvena zvezda mts), Boriša Simanić (Crvena zvezda mts), Rade Zagorac (Partizan NIS), Nemanja Dangubić (Partizan NIS), Uroš Trifunović (Partizan NIS), Nikola Rebić (Monako), Stefan Peno (Rasta Vehta), Stefan Đorđević (FMP).

Pročitajte još: Bogdan Tanjević ima jasnu poruku

Reprezentacija Srbije, posle utakmica prvog „prozora“ koje su odigrane u februaru ove godine (pobeda u Finskoj 80:58 i poraz u Beogradu protiv Gruzije 90:94), trenutno je na drugom mestu u E grupi iza Gruzije (2-0) sa skorom 1-1 koliko ima i trećeplasirana Finska, dok je poslednja Švajcarska sa 0-2 .

U februaru 2021. u poslednjem “prozoru” Srbiju očekuju dueli sa Gruzijom i Švajcarskom,a odluka o domaćinima „balona“ februarskih „prozora“ biće doneta u decembru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike