Bogdan Tanjević za 24sedam: Odmah zaustavite Evroligu i Evrokup! Posle će biti kasno

03.11.2020

11:32 >> 17:46

0

Autor: Milan Nastić

Legendarni trener nema dilemu da je trenutna situacija neodrživa

Bogdan Tanjević za 24sedam: Odmah zaustavite Evroligu i Evrokup! Posle će biti kasno
Copyright MN Press

Kakva je sudbina klupskih košarkaših takmičenja širom Evrope?

Deluje da je nastavak nadmetanja u Evroligi i Evrokupu na “staklenim nogama”, posebno kada je ponovo svakodnevica postalo prebrojavanje igrača obolelih od koronavirusa i utakmica koje se zbog toga neće odigrati.

Legendarni trener Bogdan Boša Tanjević u razgovoru za 24sedam rekao je da poptuno podržava predlog Etora Mesina da se sva evropska takmičenja odlože na četiri meseca. On naglašava da je u ovom trenutku to jedino rešenje i da sada prioritet treba da imaju domaća prvenstva.

– Potpuno sam na strani Mesine, da se takmičenja koja se organizuju na nivou Evrope odlože, i da se krene sa nacionalnim šampionatima. Mnogo je komplikovana situacija, od transporta, hotela, organizacije meča, a, svaki dan je sve više zaraženih širom Evrope. Na nivou jedne države ili regije lakše je to sve organizovati. Ne vidim drugo rešenje, nego da se prekinu sva ta takmičenja, i na nastave na proleće ako se steknu uslovi. Mislim da ljudski život prioritet, odnosno i da se pobedi ova pošast, koja je paralizovala čitav svet – poručio je Tanjević za 24sedam.

Pročitajte još: Partizan-Huventud – odloženo!

On smatra da nikome nije lako u ovom trenutku, pre svega igračima koji prolaze na hiljade kilometara nedeljeno, i postoji bojaznost da se na kraju i oni zaraze.

Pola Evrope se zatvorilo, svaka država ima svoje restrktivne mere. Pitanje koliko su i sami igrači na terenu sposobni da se fokusiraju na igru, kada oko njih sve gori, i naravno da se plaše da se i oni ne zaraze. U ovom trenutku ne vidim drugo rešenje, nego odložiti.

Boša Tanjević na primeru da se pravila menjaju u toku sezone, pokazuje koliko su čelnici Evrolige obesmislili sve.

– Dosta je sve konfuzno. Svaki dan se neko novi košarkaš zarazi, zbog čega je mnogo utakmica odloženo. Mislim da trenutno nikome nije jasno kako će se nastaviti Evroliga i Evrokup. Prvo kako naći sve nove termine za mečeve koji treba naknodno da se odigraju, a realno, kako sada stvari stoje, pitanje koliko će još mečeva morati da budu otkazano. Na mnogo pitanja, čini mise da nema odgovora.

Legendarni trener vidi kao rešenje da se organizuju baloni, onako kao je to bilo u NBA.

– Amerikanci su to dobro uradili, jedino logično rešenje u datom momentu. Ispostavilo se kao dobrim, i mislim da to mora da uradi Evroliga. Sad je pitanje koliko je to realno u ovim okvirima. Potrban je veliki novac, a ja ne znam da li to ovde može finansijski da se izdrži. A, opet život mora da se nastavi, u suprotnom sve će propasti. Znam da je većini ljudi razmišlja kako samo da preživi, i da ih manje zanima sport, koji je samo jedna karika u nizu – zaključio je Tanjević za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike