Avramović za 24sedam: Škripa patika ili puna hala – fokus je isti

19.09.2020

12:34 >> 16:18

0

Bek koga treneri u Španiji vide kao glavnog kandidata za prvog strelca lige ove sezone, uoči večerašnjeg starta nadmetanja u ACB ligi, o najčudnijem letu u

Avramović za 24sedam: Škripa patika ili puna hala – fokus je isti
Copyright Profimedia

Španski ples može da počne na radost svih ljubitelja vrhunske košarke. ACB liga startuje večeras, uz lepe naznake da će dobre role pružati i srpski igrači.

Na zvaničnom sajtu takmičenja pred početak je objavljena anketa sa pitanjima o najvećim favoritima, kandidatima za MVP, najboljim poenterima… Među odgovorima trenera svih 19 ekipa pominje se tandem Valensije Vanja Marinković – Nikola Kalinić, prvi kao moguće otkrovljenje (1 glas), a drugi kao potencijalni MVP (1 glas). Ipak, posebnu pažnju je skrenuo treći naš igrač. U pitanju je Aleksa Avramović (25), za koga se prognozira da će biti najbolji strelac šampionata.

As Estudijantesa je u pripremnom periodu počastio moćni Real Madrid sa 27 poena, pa i ne čudi što je izašao kao pobednik u toj kategoriji ankete sa šest glasova.

– Imao sam i mnogo boljih utakmica, ali je ta valjda zbog imena protivnika najviše privukla pažnju – poručuje iz Španije za 24sedam Avramović. – Posle pet meseci smo se vratili onome što najviše volimo – košarci. Samo se nadam da neće biti prekida takmičenja, da će sve biti pod kontrolom. Posle niza prijateljskih utakmica, navikli smo i da igramo bez publike. Naravno da je lepše kad istrčiš pred 10.000 ljudi, nego kad čuješ škripu patika. Ali, moj fokus je isti uvek. Neće mi smetati kako god bude bilo tokom sezone.

SRBI U ACB LIGI
Valensija: Vanja Marinković, Nikola Kalinić
Tenerife: Dejan Todorović (povređen)
Estudijantes: Aleksa Avramović, Aleksandar Cvetković
Unikaha: Dragan Milosavljević (oporavlja se)
Burgos: Dejan Kravić, Goran Huskić

Potencijalni reprezentativac naše zemlje je veoma motivisan da zaigra posle najčudnijeg leta u karijeri.

– Odradio sam baš dobro pripreme. Zadovoljan sam ulogom koju imam sada u Estudijantesu, jedan sam od vodećih igrača. Prija mi ta odgovornost, jer uživam kada znam da mogu da pomognem ekipi. Tim nam je dobar, trener Havijer Zamora odličan. On je jedan od razloga što sam ovde. Kompanija „Movistar“ je uz klub, tako da je sve vrlo organizovano, na visokom nivou. Svi zajedno pokušavaju da vrate Estudijantes na staze stare slave, u ono vreme kad je igrao Evroligu.

Aleksa je polovinom prethodne sezone stigao na pozajmicu, a onda je posle zapaženih partija u junu odlučio da potpiše jednogodišnju saradnju sa klubom iz predgrađa Madrida. Pre toga bio je član Unikahe.

– U Malagi je nekako bio drugačiji period za mene, nisam mnogo ni igrao. Svakako je bilo lepo živeti uz more, ali sada mi sve baš prija. Madrid je neverovatan grad, iz njega isijava da je prestonica Španije. Devojka mi je tu, uživam i kad mi dođe porodica. Za život nema mane ovde. Tu je u klubu i Aleksandar Cvetković, kao i Crnogorac Nemanja Đurišić. Veoma je bitno imati nekog svog i provesti to slobodno vreme kvalitetno.

Korona već tumba raspored
Liga još nije ni počela, a već su počeli problemi. ACB liga je objavila da je bila primorana da pomeri mečeve prvog kola između Unikahe i Huventuda, kao i okršaje Obradiora i Fuenlabrade i Tenerifa i Saragose. Ovi mečevi su odloženi zbog toga što je u timovima bilo pozitivnih na koronavirus.

O mogućnostima Estudijantesa nije mnogo želeo da troši reči.

– Ne bih da prejudiciram. Trudićemo se pa ćemo videti za šta će biti dovoljno. Svakako su glavni favoriti kao i uvek Real Madrid i Barselona. Iza njih su u trci Baskonija i Valensija. Real je već na startu uzeo prvi trofej…

Dok bije bitke u Španiji, Aleksa osluškuje i rezultate Borca, njegovog voljenog kluba.

Veliki sam fan. Borac je moj klub i ispratio sam da su pripreme odradili odlično, dobili su FMP velikom razlikom, izgubili od Partizana. Stvarno se nadam da će opstati u ABA ligi, zaslužili su to. Najlepše je igrati košarku u Čačku, to će ekipe videti ako bude moglo da se igra pred publikom. Željko Obradović, najbolji trener u Evropi je iz tog grada i još mnoge legende. Nama je svima u krvi da tamo kao mali počnemo prvo sa bavljenjem košarkom – završio je sa osmehom Avramović.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike