Humska odahnula zbog odluke UEFA: Neka su ukinuli pravilo gola u gostima, igraćemo sa više rizika

21.07.2021

12:50 >> 14:30

0

Trener crno-belih očekuje da novo pravilo evropske kuće fudbala favorizuje kvalitetnije ekipe

Humska odahnula zbog odluke UEFA: Neka su ukinuli pravilo gola u gostima, igraćemo sa više rizika
Copyright Aleksandar Stanojević, MN Press

Pao je Proleter na “Karađorđu”, pa u crno-belom taboru računaju da bi na talasu te dobre igre i ubedljive pobede mogli da potope svaku nadu i Dunajskoj Stredi u četvrtak uveče (21.00) u Humskoj.

Slovaci dolaze jači za dva nova igrača, dok trener Partizana Aleksandar Stanojević mora sa oprobanim snagama da juri plasman u treću rundu kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija. Stoga ne treba očekivati značajnije promene u odnosu na tim koji je zablistao u novosadskoj uvertiri.

– Moramo nešto sačuvati i za samu utamicu, pa da ne otkrivam baš sa kakvom ćemo ekipom nastupiti. Ali, mogu reći ako i napravimo neku promenu, biće to minimalno pomeranje. Ovde sam već godinu dana i sada već svi mogu da pretpostave kako ćemo igrati. Imamo naš stil, pa ćemo pokušati da ga nemetnemo protivniku. Nećemo se prilagođavati igri rivala, mada je to lako reći, jer ponekad izađemo sa željom da visoko napadnemo, a protivnik dođe do svog momentuma kada se svi preselimo na našu polovinu terena. Na kraju ćemo videti ko je uspeo da nametne svoj stil igre – rekao je Stanojević.

Rikardo Gomeš, MN Press

Strateg crno-belog tima poštuje rivala iz Slovačke, jer je to skup iskusnih internacionalaca koji igra napadački i nikad ne odustaje od svog cilja.

– Iza njihovog kluba stoji moćna kompanija MOL, a ekipu čini oko 20 stranaca i samo dva slovačka fudbalera. Trener im je Mađar, igraju u formaciji 3-5-2 i dosta podsećaju po stilu na mađarski nacionalni tim. Opasni su u napadu, gde idu sa nekoliko igrača u završnicu. Teraju nas da budemo oprezni, ali mi verujemo u sebe i u našu pobedu.

Bitna novost sa sve evropske ekipe, pa i Partizan je promena pravila važnosti gola u gostima. Stanojević veruje da to ide na ruku domaćim ekipama:

Lazar Marković, MN Press

– Imam pozitivno mišljenje prema toj promeni. Mislim da to dosta smanjuje pritisak kvalitetnijim ekipama, jer mogu da zaigraju otvorenije i sa više rizika, svakako bolja stvar za fudbal.

Stanojević priznaje da nije previše razmišljao o ostalim srpskim klubovima, koji se poput Partizana susreću sa svojim evropskim izazovima u sredu i četvrtak.

– Znate šta, nisam baš toliki srpski patriota da razmišljam kako će svi ostali srpski klubovi proći u svojim evropskim mečevima. Neka to bude briga ljudi iz fudbalskog saveza, a mene interesuje samo Partizan, jer igrali smo u subotu, pa sutra igramo protiv Slovaka, u nedelju opet imamo meč… Nemam stvarno vremena da se bavim drugima – rekao je Stanojević.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike