Glavni Đokovićev rival se "izlanuo": Uopšte ne razmišljam o Novaku, gledam sve njegove mečeve?!

08.09.2021

11:01 >> 11:02

0

Verovatno je hteo da spusti loptu, ali nije pazio šta priča

Glavni Đokovićev rival se "izlanuo": Uopšte ne razmišljam o Novaku, gledam sve njegove mečeve?!
Copyright Profimedia

Drugi teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u polufinale US Opena. On je u četiri seta pobedio Holanđanina Botika van de Zandshulpa, a ceo svet gleda prema finalu. Ako se ne desi neko iznenađenje, tamo će ga sačekati najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Ipak, Rus kaže da ne razmišlja mnogo o Srbinu, iako neke njegove druge reči nagoveštavaju drugačije. Ovo je njegova kontradiktorna izjava:

Ne razmišljam o njemu, jer smo svi videli da svako može da pobedi svakog. Ako on bude u finalu i ja budem tamo, zadovoljan sam. Pretpostavljam da je i on. Igramo različitim danima, tako da kad ne igram, gledam sve njegove mečeve. Volim tenis. Neću da navijam i podržavam nekog drugog. Samo ću da uživam u tenisu i onda ću se spremiti za pobednika. Isto je u svakom meču.

Ako Đoković dođe do finala, Medvedev će biti njegova poslednja prepreka za osvajanje kalendarskog grend slema. Ipak, mnogi Rusa smatraju jednim od favorita, pogotovo što se Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu takmičili u Njujorku ove godine.

– Ne osećam promenu energije u svlačionici, ali, opet, govorim u lično ime. Uvek dajem sve od sebe. Ne zanima me što Rafa ili Rodžer nisu ovde, hoću da osvojim turnir. Bilo bi teže d asu ovde, a naravno da bi bilo još teže da imju po 30 godina. Ali, ja samo želim da pružim sve od sebe, bez obzira što oni nisu tu.

Medvedeva u polufinalu čeka talentovani Feliks Ože-Alijasim. Ovo je Rusu treće uzastopno polufinale US Opena. Prvi put je stigao do finala i tu ga je pobedio Rafael Nadal. Prošle godine je ispao od kasnijeg pobednika Dominika Tima.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike