Telo izdalo Alkaraza, Kanada prvi put u istoriji ima polufinalistu US Opena

08.09.2021

05:32 >> 05:42

0

Autor: Adam Štulić

Feliks Ože Aljasim za finale protiv Danila Medvedeva

Telo izdalo Alkaraza, Kanada prvi put u istoriji ima polufinalistu US Opena
Copyright Feliks Ože Aljasim i Karlos Alkaraz foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ostala je publika na „Artur Ešu“, kao i ona pored TV prijemnika, uskraćena za spektakularan tenis momaka koji će, ako nastave putem kojim su krenuli, u godinama koji dolaze biti dostojni naslednici Novaka Đokovića, Rafe Nadala i Rodžera Federera.

Ali i nešto više od sat vremena, koliko su Feliks Ože Aljasim i Karlos Alkaraz proveli na centralnom terenu „Flešing medouza“ bilo je dovoljno da u nekoliko navrata dobiju stojeće ovacije za maestralne poteze.

Nažalost, sredinom drugog seta, pri rezultatu 6:3, 3:1, mlađani Španac je zbog povrede noge bio prinuđen da preda meč Aljasimu, koji će se za svoje prvo grend slem finale boriti protiv Rusa Danila Medvedeva.

Trijumfom protiv Alkaraza, Feliks je ispisao istoriju kao prvi Kanađanin u polufinalu US Opena, kao i prvi teniser rođen posle 2000. godine koji se plasirao među najbolja četiri tenisera na nekom grend slemu.

Podsetimo, najbolji teniser sveta Novak Đoković svoj četvrtfinalni okršaj na Otvorenom prvenstvu SAD igra protiv Italijana Matea Beretinija u noći između srede i četvrtka, ne pre 02.30 časova ujutru

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike