Zvezda opet raspucana: Iz Surdulice "hladne glave" na Gent

01.11.2020

15:49 >> 17:06

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli se vratili na pobednički kolosek i u Superligi

Zvezda opet raspucana: Iz Surdulice "hladne glave" na Gent
Copyright MN Press

Promešao je Dejan Stanković tim za gostovanje u Surdulici, a igrači koji su dobili šansu opravdali su očekivanja.

Sigurnom igrom i, kao protiv Slovan Libereca u Ligi Evrope, ponovo efikasnom – Crvena zvezda je savladala Radnik 4:1. Pobednik se mogao pretpostaviti već posle prvog poluvremena, u kom su gosti postigli dva gola.

Željko Gavrić u 16. i Mohamed el Fardu Ben u 40. minutu krunisali su nadmoć svog tima u prvom delu utakmice, da bi potom povratnik u startnu postavu posle preležane koroneGelor Kanga – povisio na 3:0 u 53.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA

Domaćini su po povratku sa odmora zaigrali mnogo bolje, što im se vratilo pogotkom “rezerviste” Evgenija Pavlova nakon kornera u 57. minutu, ali im je svaku nadu za povratak neizvesnosti ugasio Aleksa Vukanović u 63, kada se odlično snašao na centaršut Gobeljića.

Ovom pobedom Zvezdini fudbaleri omogućili su stručnom štabu mirnu pripremu utakmice sa Gentom idućeg četvrtka u Beogradu, u okviru 3. kola Lige Evrope.

Takođe, crveno-beli su se vratili na pobednički kolosek kada je u pitanju domaće prvenstvo, pošto su posle dva remija (1:1 protiv Partizana i 0:0 protiv Javora) upisali 11. pobedu i ponovo beže drugoplasiranoj Vojvodini šest bodova.

Dejan Stanković ima razloga za zadovoljstvo, mada se više očekivalo od dvojice povratnika na teren, Gelora Kange i Ričmonda Boaćija. Iako su imali konkretan učinak (prvi gol, drugi asistenciju) nisu delovali posebno opasno po gol rivala, posebno u prvom poluvremenu. Za razliku od njih, još jednu partiju vrednu pohvala pokazao je Milan Gajić i sve je izvesnije da je on novi prvi izbor za desnog beka Crvene zvezde umesto Marka Gobeljića.

Radnik – Zvezda 1:4 (0:2)
/Pavlov 57 – Gavrić 16, Ben 40, Kanga 53, Vukanović 63/

RADNIK: Kostić – Đorđević, Stojanović, Kričak, Stevanović – Jović, Subotić (57. Oreščanin) – Bogdanovski (64. Stamenković), Lukić (46. Pavlov), Spasić – Makarić.

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov (57. Eraković), Degenek, Gobeljić – Petrović, Kanga – Spiridonović (72. Ivanić), Ben (57. Vukanović), Gavrić (82. Radulović) – Boaći (72. Krstović).

Sudija: Bojan Nikolić.

Pošto je iz dobro poznatih razloga – pandemije korona virusa – ponovo bilo zabranjeno prisustvo publike na stadionu, Zvezdini navijači okupili su se ispred tribina i uz vatromet proslavili nova tri boda svog kluba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike