Ivanić se vratio i ispromašivao, Zvezda bez municije i pobede (video)

26.10.2020

21:56 >> 06:32

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-belima ni penal nije bio dovoljan protiv sjajnog Đorđa Lazovića

Ivanić se vratio i ispromašivao, Zvezda bez municije i pobede (video)
Copyright MN Press

U 11 prvenstvenih utakmica Crvena zvezda je postigla 35 golova, ali onda je na “Marakanu” stigao Javor.

Igor Bondžulić je sjajno pripremio svoje igrače, koji su predvođeni golmanom Đorđem Lazovićem uspeli da odole konstantnom pritisku crveno-belih i uprkos brojnim šansama domaćeg tima vraćaju se u Ivanjicu sa bodom:

Crvena zvezda – Javor 0:0.

Zvezdinim fudbalerima nije bio dovoljan i penal u 59. minutu, pošto je Lazović odbranio šut Mirku Ivaniću.

Prethodno je Maričić oborio Kataija, a biće sigurno diskusije da li je faul bio unutar ili van kaznenog prostora.

Povratnik u tim posle preležane korone imao je uz penal još dve odlične prilike za pogodak, ali je oba puta golman Javora bio uspešniji. Kao i u situacijama kada su pretili Katai, Pavkov, Ben…

Bila je ovo jubilarna 100. utakmica za Bena, za kog je ranije danas objavljeno da će ostati u Zvezdi bar do januarskog prelaznog roka, iako se činilo da je pitanje dana kada će u Saudijsku Arabiju kod Vladana Milojevića.

Između dve evropske utakmice (poraza u Nemačkoj od Hofenhajma i pred dolazak Slovan Libereca) Dejan Stanković je dosta kombinovao sastav tima i od prvog minuta na teren poslao čak petoricu “bonusa” (igrači mlađi od 21 godine): Erakovića, Radulovića, Petrovića, Nikolića i Gavrića.

Najmlađeg, Andriju Radulovića, stavio je na levog beka, međutim, nije se to pokazalo kao dobitno rešenje pa ga je u poluvremenu zamenio standardni Milan Rodić. Pokušao je Zvezdin trener da prodrma ekipu trostrukom izmenom, jer su pored Rodića na teren za drugi deo utakmice izašli i Katai i Falćineli, ali osim povećanog broja šansi, ništa drugo se nije promenilo.

Gosti su se do kraja odlično branili, igrali vrlo disciplinovano i osvojili za njih izuzetno značajan bod.

Zvezdi je ovo drugi uzastopni remi u prvenstvu, posle prethodno maksimalnih 10 pobeda, pa Partizan sada ima priliko da u ponedeljak pobedom u Nišu priđe na šest bodova razlike. Vojvodina je to već učinila, pobedivši Zlatibor.

Crveno-belima ostaje da se poljuljanog samopouzdanja pripremaju za dolazak češkog predstavnika u Ligi Evrope, ali i da razmišljaju kako da probiju bunker Radnika, koji ih nesumnjivo čeka u sledećem kolu Superlige, kada gostuju u Surdulici.

TOK UTAKMICE

Crvena zvezda – Javor 0:0 (0:0)

ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović (46. Rodić) – Petrović – Spiridonović (46. Falćineli), Nikolić, Ivanić (67. Pavkov), Gavrić (46. Katai) – Ben (73. Vukanović).

JAVOR: Lazović – Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović (90+3. Mladenović) – Maričić, Piščević – Zvekanov, Šćepanović (90+1. Radivojević), Ilić (67. Tanko) – Luković (90+1. Sević).

Sudija: Dragan Čolović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike