Zvezda ispunila očekivanja: Dala pet, a mogla još

29.10.2020

19:45 >> 19:46

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli upisali prve bodove u tekućoj sezoni Lige Evrope

Zvezda ispunila očekivanja: Dala pet, a mogla još
Copyright MN Press

Tri boda u beogradskom duelu sa Slovan Liberecom, navijači Crvene zvezde upisali su odmah po završetku žreba za Ligu Evrope.

Češki predstavnik nije tim od kog treba strepeti, čak iako je na “Marakanu” došao posle pobede nad Gentom 1:0, a to je potvrđeno i na terenu.

Mogla je Zvezda, ipak, da slavi i mnogo ubedljivije od konačnih 5:1.

TOK UTAKMICE I VIDEO

Posebno je u prvom poluvremenu propušteno nekoliko dobrih šansi, kada su umesto sa tri-četiri gola prednosti, crveno-beli na odmor otišli s vođstvom 2:1.

Idilu stvorenu brzim golovima Bena, u 7. i 22. minutu, pokvario je Matušek, koji je u 43. kaznio nesigurnost prvo Sanoga, a onda i Nikolića. Stvari na svoje mesto – po odnosu snaga na terenu – vratio je Gajić pogotkom u 50. minutu, kada je odlično ispratio akciju i realizovao propuštenu šansu Bena da upiše het-trik.

Uprkos primljenom i trećem golu, gosti su pokazali želju da se neporaženi vrate u Liberec, ali je sjajni Milan Borjan sigurnim intervencijama u nekoliko navrata, poslebno kod “slobodnjaka” Mare sa 17 metara, čuvao samopouzdanje svojim saigračima.

Solo akcija Katija u 67. minutu rešila je pitanje pobednika, a Falćinelijev trzaj glavom na centaršut iz kornera u 70. zaokružio je “petardu” u mreži gostiju.

NA “MARAKANI” NEMA PUBLIKE, ALI TU JE KOREOGRAFIJA (FOTO)

Ima mnogo razloga Dejan Stanković za zadovoljstvo večerašnjim nastupom svog tima u fazi napada, ali kada je reč o defanzivi, moraće mladi trener i njegov stručni štab dodatno da porade na koncentraciji i sigurnosti svojih igrača.

Istovremeno sa ovom utakmicom Hofenhajm je u Belgiji savladao Gent 3:0, pa stanje na tabeli L grupe posle dva kola izgleda ovako: Hofenhajm šest bodova, Zvezda i Slovan po tri, a Gent nula.

Naredne utakmice su već sledećeg četvrtka, a crveno-beli ponovo igraju u Beogradu, protiv Genta. I tu se očekuje pobeda, posebno posle današnje partije…

ZVEZDA – SLOVAN 5:1 (2:1)
/Ben 7, 22, Gajić 50, Katai 67, Falćineli 70 – Matušek 43/

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (75. Gobeljić) – Sanogo – Ben (83. Petrović), Nikolić, Katai (88. Vukanović), Ivanić (83. Gavrić) – Falćineli (88. Pankov).

SLOVAN: Ngujen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada (86. Šulc), Mara (90. Barac), Moskera (90. Fukala) – Matušek (75. Beran), Helal (75. Rabušic).
Sudija: Fabio Verisimo (Portugal).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike