KRAJ: Srbija "petardom" do opstanka! (video)

18.11.2020

18:38 >> 22:26

0

Autor: Jovan Terzić

Orlovi kao u transu protiv Rusije

KRAJ: Srbija "petardom" do opstanka! (video)
Copyright MN Press

Fantastično, šteta samo što nije ranije!

Srbija je u poslednjoj utakmici Lige nacija savladala Rusiju na stadionu “Rajko Mitić” ubedljivih 5:0 i, zahvaljujući pobedi Mađarske protiv Turske 2:0, izborila opstanak u B diviziji.

Sjajno su odigrali naši fudbaleri i već do poluvremena rešili pitanje pobednika, pošto su na odmor otišli s prednošću 4:0.

Zbog neuspeha u duelu sa Škotskom, koji je odlučivao o putniku na Evropsko prvenstvo, moguće je da je ovo, ipak, bio poslednji meč Ljubiše Tumbakovića u ulozi selektora Srbije, ali odluka o tome biće poznata krajem meseca.

22.38 – KRAJ

Srbija – Rusija 4:0!

90′ – MAĐARSKA VODI 2:0!

Opstali smo! Mađarska je u poslednjim trenucima utakmice postigla i drugi gol protiv Turske, posče čega je jasno da Srbija ostaje u B diviziji, a Turci će u niži rang.

86′ – TROSTRUKA IZMENA

Ubacuje Tumbaković još trojicu igrača: Zdjelara umesto Gudelja, Ranđelović debituje umesto Mladenovića, a Strahinja Pavlović menja Stefana Mitrovića.

84′ – UMALO I ŠESTI

Odličan kontranapad izveli su naši igrači, ali je Vlahović blokiran pred golom Rusa.

80′ – ČEKAMO KRAJ

Jasno je da svi na stadionu “Rajko Mitić” jedva čekaju kraj utakmice. Perfektno izdanje naših fudbalera, nažalost, ne na vreme…

70′ – ODLIČNI MITROVIĆ

Sjajno je uklizao Stefan Mitrović i blokirao šut Jerokinu.

64′ – GOOL!

Srbija vodi 5:0! Posle dve asistencije, Filip Mladenović postiže i pogodak. Lepo je šutirao iskosa sa leve strane u dalji ugao na dodavanje Vlahovića.

62′ – ZABOLOTNJI, OPET

Ne da se napadaču Sočija da pogodi mrežu. Nekoliko dobrih prilika je imao, najbolju već u 40. sekundi, ali nije uspeo Rajkovića. Nadamo se i da neće…

60′ – JOŠ POLA SATA

Odlično igraju naši fudbaleri. Rusi ne uspevaju ozbiljno da zaprete, a kako vreme prolazi sve manje će i pokušavati da nešto promene… Samo još da u Budimpešti ostane na snazi vođstvo Mađara.

58′ – MAĐARSKA VODI!

Nema uzbuđenja u drugom poluvremenu utakmice na stadionu “Rajko Mitić”, ali odlična vest stiže iz Budimpešte, gde Mađarska vodi od 57. minuta golom Davida Sigera.

21.49 – ČETIRI IZMENE RUSA

Čak četiri promene u timu napravio je selektor Rusije, Stanislav Čerčešov, među kojima je i golman, dok je u našem timu povređenog Maksimovića zamenio Mijat Gaćinović. Kod gostiju su Džanaev, Mostovoj, Evgenjev i Obljakov ušli umesto Giljermea, Divejeva i braće Mirančuk.

21.33 – POLUVREME

Eh, da su naši fudbaleri pokazali delić ovake igre protiv Škotske… Čak četiri gola dali su Rusiji u prvom poluvremenu. Nadamo se nastavku goleade i po povratku sa odmora, ali i pobedi Mađarske nad Turskom, jer nam je u suprotnom ova pobeda uzaludna. U Budimpešti je trenutno 0:0.

46′ – GOOOL!

Srbija igra kao u snovima! U prvom minutu nadoknade prvog poluvremena ponovo se u strelce upisao Luka Jović. Opet glavom i opet na centaršut Filipa Mladenovića.

45′ – NOVI PEH!

Još jednu prinudnu izmenu moraće da napravi Tumbaković. Posle Radonjića, na povredu se žali i Nemanja Maksimović. Ostaće, ipak, mladi vezista u igri do poluvremena.

40′ – GOOL!

Srbija vodi 3:0 pogotkom mladog Dušana Vlahovića! Na pravom mestu bio je napadač Fiorentine posle šuta Jovića i kratko odbijene lopte Giljermea.

33′ – TRI ŠANSE

Prvo odlična intervencija Rajkovića posle prodora Karavaeva, a onda i sreća na našoj strani posle šuta Zabolotnjija. Uzvratili su “orlovi” u 34. minutu, ali Mladenović nije bio precizan.

31′ – IZMENA

Nekoliko minuta Srbija je igrala sa igračem manje zbog povrede Radonjića. Umesto njega u 31. ušao je Dušan Vlahović, tako da “orlovi” sada igraju sa tri klasična napadača.

30′ – FOTO-GALERIJA

27′ – PEH ZA “ORLOVE”

Nemanja Radonjić neće moći da nastavi utakmicu! Strelac prvog gola požalio se na povredu i napustio teren. Čeka se zamena.

25′ – GOOOL!

Sjajna akcija naših igrača i pogodak Luke Jovića glavom na centaršut Filipa Mladenovića.

21′ – UMALO 1:1

Dobar napad Rusa, ovaj put po desnoj strani. Karavaev je centrirao, a Zabolotnji šutirao – na našu sreću, pored gola.

19′ – MITAR KAPITEN

U odsustvu Aleksandra Kolarova i Dušana Tadića, kapitenska traka pripala je Aleksandru Mitroviću.

16′ – NAPADAJU RUSI

Gosti uglavnom napadaju po levoj strani. Imali su dve solidne akcije posle primljenog gola, ali bez opasnosti po gol Rajkovića.

10′ – GOOL!

Nemanja Radonjić postiže gol u drugoj uzastopnoj utakmici za reprezentaciju. Snažno je šutirao sa 18 metara, lopta zakačila jednog od ruskih igrača koji je probao da ga blokira i prevarila Giljermea.

5′ – KORNER

Zapretila je i Srbija, posle prodora i centaršuta Aleksandra Mitrovića nesiguran je bio golman Rusije, Giljerme, pa su “orlovi” dobili korner. Odmah potom i još jedan, ali nisu uspeli da zaprete.

1′ – VEĆ ŠANSA

Samo 40 sekundi trebalo je Rusima da zaprete. Zabolotnji je ostao sam i šutirao iz voleja posle centaršuta sa desne strane, ali je srećom Rajković sjajno intervenisao.

20.45 – POČELO JE!

Himne su prošle. igrači se pozdravili. Vreme je za fudbal. I nadamo se prvu pobedu Srbije u aktuelnoj Ligi nacija!

24sedam/D. Petković

20.40 – SUDIJA

Glavni sudija utakmice je Englez Entoni Tejlor.

20.15 – JOŠ POLA SATA

Sve je spremno za utakmicu, igrači se zagrevaju:

24sedam/D. Petković

20.01 – ODSUTNI

Velikih problema imao je Ljubiša Tumbaković sa igračkim kadrom za ovu utakmicu. Uglavnom korona virus, ali i povrede, značajno su smanjili broj raspoloživh snaga. I pre okupljanja za novembarske utakmice otkazao je Filip Đuričić, zatim Luka Milivojević, Đorđe Despotović i Aleksandar Kolaro pred Škotsku, a onda još Aleksandar Katai, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Darko Lazović, Đorđe Nikolić i Marko Grujić, dok Saša Lukić ne može da igra zbog žutih kartona.

Nekoliko sati pred utakmicu sa Rusijom pozvan je golman Čukaričkog, Đorđe Petrović.

19.53 – TABELA

Pisali smo šta je potrebno Srbiji za ostanak u B diviziji, a evo i kako izgleda tabela uoči poslednjeg kola: Rusija 8, Mađarska 8, Turska 6, Srbija 3.

19.35 – SASTAVI

SRBIJA: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Spajić – Radonjić, Ristić, Gudelj, Maksimović, Mladenović – Jović, A. Mitrović.

RUSIJA: Giljerme – Karavaev, Divev, Džikija, Žirkov – Kuzjajev, Odžoev, Erokin – An. Mirančuk, Zabolotnji, Al. Mirančuk.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike