Kalkulacije: Jedan cilj ostvaren remijem, ali za drugi ni pobeda nije garant

16.11.2020

22:22 >> 08:57

0

Autor: J. T.

Šta je potrebno Srbiji za opstanak u B rangu Lige nacija i iz kog šešira čeka kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Kalkulacije: Jedan cilj ostvaren remijem, ali za drugi ni pobeda nije garant
Copyright MN Press

Nerešeno protiv Mađarske u Budimpešti obezbedilo je “orlovima” mesto u drugom šeširu za 7. decembar i žreb grupa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, ali nije obezbedio opstanak u B rangu Lige nacija.

Neočekivana pobeda Turske nad Rusijom nije išla u prilog našoj reprezentaciji, tako da Srbija u poslednjem kolu neće zavisiti samo od svog učinka.

Da bi ostali u “drugoj ligi” evropskog reprezentativnog fudbala, izabranici Ljubiše Tumbakovića (trenutno, a videćemo za dalje) moraće u sredu od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” da savladaju Rusiju, ali im je istovremeno u Budimpešti potrebna pobeda Mađarske nad Turskom. 

Za ovo drugo šanse su prilično dobre, međutim, problem je što poput Mađara prvo mesto u grupi i plasman među elitu kontinentalnih reprezentacija žele i Rusi.

Trenutno su Rusija i Mađarska izjednačene na tabeli sa po osam bodova, dok Turska ima šest, a Srbija tri. U slučaju istog broja bodova, bolje rangiran biće tim koji je uspešniji u međusobnim duelima. Kako smo mi sa Turcima igrali 0:0 u Beogradu, a 2:2 u Istanbulu, ti golovi u gostima doneće nam prednost u konačnom računanju. Naravno, ako prvo savladamo Rusiju, a Turska izgubi od Mađarske. 

Što se tiče dobre vesti, Srbija je bodom u Budimpešti osigurala drugi “šešir” pred žreb za Mundijal, što znači da za rivale neće moći da dobije Švajcarsku, Poljsku, Švedsku, Vels, Austriju, Ukrajinu, Tursku, Slovačku. 

Ostalo je upražnjeno još jedno mesto, koje trenutno zauzima Rusija, ali ako izgubi u sredu u Beogradu, onda će ispasti u treći, a njeno mesto zauzeti Rumunija, Republika Irska ili Norveška.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike