Stanković: Nije jednostavno imati prvi posao u Zvezdi, ali je zato lepše kada se pobedi u derbiju

07.04.2021

19:07 >> 19:12

0

Autor: N. St.

Strateg crveno-belih pričao posle pobede

Stanković: Nije jednostavno imati prvi posao u Zvezdi, ali je zato lepše kada se pobedi u derbiju
Copyright MN Press

Dva različita lica je pokazala Crvena zvezda u 164. večitom derbiju. Prvo bledo i drugo znatno bolje. Na kraju im je gol iz prekida doneo trijumf protiv Partizana.

Trener Dejan Stanković je bio zadovoljan.

Kada se dobije dosta je lakše, ali da je bilo lako, nije. Imali smo dosta dilema da iskoristimo neke stvari na terenu. Uradio bih iste odluke. Partizan je izgledao bolje u prvom poluvremenu i bili smo spremni za to. Spremali smo dva poluvremena, duplu pripremu, što se videlo u drugom delu. Dali su sve od sebe, posebno Milunović koji je povređen bio i odradio jedan lagani trening. Derbi je uvek nosio i uvek će nositi neke stvari, uvek će biti čarki, tuge, sreće, zato je takav. Trebamo da ga čuvamo – rekao je Stanković.

Njegov kolega Aleksandar Stanojević je česittao Zvezdi na tituli.

Ja sam neko ko je realan i „+9“ je bilo mnogo i ovo je još više. Na putu smo da zadržimo tu prednost. Treba da se potvrdi taj „brejk“ na narednoj utakmici. Bilo bi početnički da se dobije derbi i da se izgubi naredni meč. Ima još mečeva i meč u Kupu ako prođemo čeka nas finalna. Tu je i prvenstvo. Pričajući sa momcima smo dali sebi da do 25. maja damo sve, da ne spuštamo gard. Želim tako. Znali smo da ćemo ući u rizik znajući Partizan, bili smo u problemu u pojedinim momentima, što zbog tenzije, nesigurnosti i samog protivnika.

ČARKE – NEKA TAKO OSTANE

Jedno od pitanja bilo je o čarkama sa Stanojevićem. A, kada je čuo šta je strateg crno-belih o tome rekao bio je kratak.

– Neka ostane na tome ako je on tako rekao.

Prokomentarisao je pravilo o bonus igračima, pošto su trojica ostala na klupi u drugom delu.

Ja sam trener ne mogu da komentarišem pravilnik. Zadržao bih se na tome. Ne želim da ulazim u polemike da li je dobro ili ne. Dobro je za razvoj, ali kada trojica ostanu u svlačionici ima i za i protiv. Teško je komentarisati. Dugi niz godina treba tako nešto istrpeti da bi se video napredak. Onda kada sedneš na moje mesto pa te malo boli glava da namestiš sve. Kada prođe pozitivno niko se ne okrene, ali kada bude negativno onda te malo žulja. Ima i za i protiv.

Na direktno pitanje može li ekipa više kaže:

Poznavajući te momke i moj staf bilo bi amaterski da se zaustavljamo. Ne znamo granice. Idemo dalje. Ne tražim alibi, ali je 12 bodova ogromna razlika. Treba da se desi čudo da kucnem u drvo. Ima i Kup, sezona može da se završi bolje nego što jeste u ovom trenutku. Arhiviran je ovaj derbi već od sutra. Prezadovoljni smo, bilo je dosta pritiska i svega. Kada se slegne malkice idemo dalje. Ne zaustavljamo se dokle god budemo mogli.

U emotivnom izlaganju je priznao da mu mnogo znači.

Osećam se fenomenalno, Bilo mi je teško u prvom poluvremenu, posebno kada znaš da će biti teško,  amada nisam očekivao da će biti ovoliko teško. Malkice smo se podredili. Lično mi mnogo znači. Reakcija, naša priča na poluvremenu. Pogledaš se u oči. Ima mnogo načina da se meč izgubi, nisam želeo da to bude na ovakav način. Ponosan sam na drugo poluvreme. Meni lično dosta znači. Možda sam bio i malo više aktivan na klupi nego u zadnje vreme. Srodio sam se sa ekipom, tenzijom, izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili povredio. Nije ništa lično, to je sport i sve ostaje na terenu. Zbog moje Zvezde, momaka, navijača znači mnoogo. Kada se sve upakuje, malo me i emocija pukla. Da se zahvalim mojoj deci u Milanu, malo smo se viđali, da se zahvalim Ani što je uz mene kada je teško. Koliko god da je lepo, nije toliko lako. Dobio sam podršku kluba, igrača, imati prvi posao u Zvezdi nije jednostavno. Puno mi je srce kada se ovako nešto desi. Nisam mogao iskrenije.

LEPŠE KAO TRENER

Upitan da prokomentariše razliku u derbiju iz ugla igrača i trenera kaže:

– Teže se preživi utakmica kao trener, 100 puta teže. Kada si akter ne vidiš sve što se dešava, van terena je gore i lepše kada se završi pobedom.

Dijego Falćineli je ranije završio utakmicu zbog povrede.

Izgubio sam malo kompas kada sam video njegovu nogu i otvorenu ranu koju ima. Ne znam koliko šavova će imati. Njegove suze, bol, kada mi je pokazao, nije mi bilo dobro. Samo se nadam da nije gore od te rasekotine. Derbi nosi svoje. Rekao sam mu da je trebalo da odabere šah ako nije hteo bolove, sve to kroz šalu naravno.

Posebno je pohvalio Kangu čiji ulazak je dosta toga promenio.

Mirnoća i ako hoću da budem iskren, hrabrost. Taj personaliti, to je klik. Bili smo konfuzni u prvom delu kada smo imali čiste lopte, gledali smo kao da je vruća i da smo žurili da se oslobodimo. Imali smo prilike, ali i neke neiznuđene greške gde smo bili sami. Probja, pogreši, nemoj bezveze da se oslobađaš lopte. Čitao sam i da smo se opet posvađali, ali ne. I zbog bonusa i zbog svega je doneta takva odluka. Čim je ušao, dva razmenjena pasa, bilo je konkretnije, direktnije. Ne bih naravno ništa da oduzmem od drugih igrača. Taj prvi, izlazni pas, da neko smiri igru, da razbije linije, da se ne gubi lopta posle dva dodavanja. Tako dobijaš na inerciji, spuštaš protivnika.

Otkrio je i šta je dobacivao Borjanu.

– Drugo poluvreme jei mao četiri-pet izlaza uvek mu kažem da pomogne koliko može. Oni su dobri u prekidu. Prihvatio je odgovornost, izašao na neke teške lopte, zato je kapiten. Jednu pravu šansu je odbranio, svaka čast.

Pročitajte još:

Na kraju je prokomentarisao predstojeći žreb za Kup i moguć duel sa Partizanom u polufinalu.

Moraš dva meča da dobiješ da bi uzeo trofej, da li igrali sa njima u polufinalu ili finalu. Ne bih otpisivao ni ostale timove. Jedna utakmica, trofej. To smo mogli da osetimo i kroz kvalifikacije u Ligi šampiona kada jedan meč radi za rivala koji je možda autsajder – zaključio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike