Stanojević: Čestitam Zvezdi na tituli, nisam došao ovde da bih bio drugi

07.04.2021

18:33 >> 18:37

0

Autor: N. St.

Trener Partizana pričao posle meča

Stanojević: Čestitam Zvezdi na tituli, nisam došao ovde da bih bio drugi
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U 164. večitom derbiju je Crvena zvezda zabeležila pobedu. Savladali su Partizan i „pobegli“ na 12 poena prednosti. Strateg crno-belih Aleksandar Stanojević je na konferenciju za medije došao sa jasnom porukom.

Čestitam Zvezdi na pobedi i na osvojenoj tituli što je i realnost u ovom trenutku. Mi smo bili dobri veći deo susreta, posebno prvo poluvreme. Bili smo konkretniji, žao mi je što nismo dali gol. U drugo je Zvezda ušla bolje, bila je opasnija, mada ni mi ni oni nismo pretili. Desio se prekid, dali su gol. Nemam šta drugo da kažem da je situacija takva da su vrlo verovatno osvojili titulu i čestitam im na tome – rekao je Stanojević.

Tokom meča je imao raspravu sa kolegom Dejanom Stankovićem.

Čarke su bile normalne, nikada se ne obraćam protivničkom treneru, to je moj manir, nikada nisam. Obratio mi se iz nekog razloga, poštujem ga kao fudbalsku legendu i dobrog trenera. Sve je to bilo normalno u žaru borbe.

U drugom delu je dobio i žuti karton zbog protesta na odluke arbitra Novaka Simovića.

Ne morate da svirate penal van 16 metara da bi vas sudija oštetio. Neukusno je tražiti izgovore. Reakcije su bile oko nekih faulova koji dosta znače u savremenom fudbalu. Može da ti se svira neki nepostojeći faul, tebi da se ne svira. Ipak, ne bih tome da dajem značaj u momentu kada je jedan tim 12 bodova ispred.

NEMANJA JOVIĆ I IZMENA

Mladi Nemanja Jović je bio dobar u prvom delu, ali ga je u nastavku zamenio Lazar Marković.

– Zadovoljan sam , dobro je ušao u meč, imao je par klizanja i dve-tri situacije gde je bio blizu gola i tu jednu diskutabilnu. Generalno sam zadovoljan. Mlad je, ovo mu je prvi derbi. Lazar Marković je jedan od naših najboljih igrača, želeo sam da unesem dodatnu energiju i opasnost po protivnički gol, trebalo je da budemo ubojitiji i bolji. Prezadovoljan sam kako je Jović odigarao, hteli smo nešto više.

Priznao je da je pomislio da je gol posle šuta Sume u završnici.

Suma je izvanredno šutirao, izborio se za situaciju, Borjan je fantastično intervenisao, video sam je u golu iskreno. Što se čarki Sume i Sanoga tiče, to je borba na terenu.

Na pitanje medija kako će motivisati sada igrače ako je čestitao rivalu titulu kaže:

Mi obavezu imamo prema navijačima. Mi smo Partizan i uvek moramo da pobeđujemo i da se dokazujemo. Igrač koji obuče ovaj dres ne može da bude nemotivisan, bez obzira na situaciju. Svaka situacija znači da budemo bolji u budućnosti i da se izdignemo iz svega. Bili smo izuzetno dobri, egal, čak i bolji u nekim momentima. Idemo dalje i da vidimo u kom pravcu možemo da se razvijamo.

Prokomentarisao je ulazak Kange i Falćinelija.

– Popravili su igrau sa Kangom, ali nas nisu ugrožavali. Davali su i boljim ekipama golove iz prekida. I Kanga i Falićineli su uneli živost. Bila bi prevaga da su nas udaljili od gola, ne znam da li je bila neka situacija gde sam strepeo za gol. Prekidi su sastavni deo igre.

BONUS IGRAČI SU APSURD

Zbog pravilnika FSS timovi moraju da igraju sa bonus igračima, odnosno da pruže šansu mlađima. To se Stanojeviću ne dopada.

– Smatram da je besmisleno. Ako si kvalitetan igraćeš. Ja sam poslednji derbi na Marakani igrao sa tri igrača i prosekom od 16.5 godina. Za sada je Sveta Marković i Fića Stefanović bili odlični, Jović se nameće. Za mene je apsurd nešto raditi na silu.

Pohvalio je Sumu.

– I on je igrao dobro, ali mi smo tim. Kada pobedite onda smo dobri, kada ne pobedite onda gledate sebe da vidite šta nije valjalo. Zadovoljan sam momcima, posebno u prvom delu. Videćemo šta nam treba za nešto više.

Moguć je novi duel u Kupu.

Svejedno nam je, ako hoćete Kup svejedno je kada igrate sa Zvezdom. Imam neku jasniju sliku sada. Videćemo, prvo da analiziiramo i sagledamo meč. Sutra mogu sve da vam kažem na stručniji i drugačiji način, sada su utisci takvi, možda sam nešto prevideo ili za nešto nisam u pravu.

Na kraju je pričao o planovima za narednu sezonu.

– Ima još dosta teških utakmica, da vidimio kakvi ćemo biti, da vidimo karakter posle derbija. Nisam došao ovde da budem drugi, već da budem konkurent za titulu. Zvezda gotovo nikada ne gubi mečeve, pa hajde da vidimo. Ne možemo ništa da potcenjujemo niti umanjujemo ništa. Rećiću vam to u junu. Pokazali smo da možemo. Smatram da je ovo bila egal utakmica iako su igrali dobro u Evropi i odličan su tim. Po mojoj proceni je bio egal što je pokazatelj da smo tu negde. Teško je opet pobediti 10 mečeva zaredom, ima dosta dobrih ekipa – zaključio je Stanojević.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike