Crvena zvezda slavila u 164. večitom derbiju: "Čekalica" koju je rešio Mirko Ivanić

07.04.2021

18:04 >> 18:17

0

Crveno-beli bili bolji za pogodak iskusnog veznog igrača koji je postigao gol u 59. minutu posle kornera Kange

Crvena zvezda slavila u 164. večitom derbiju: "Čekalica" koju je rešio Mirko Ivanić
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su rezultatom 1:0 ekipu Partizana u 164. večitom derbiju, golom Mirka Ivanića u 59. minutu posle kornera koji je izveo Gelor Kanga. Do odlučujućeg momenta Partizan je imao više od igre, ali su domaći fudbaleri umeli da sačuvaju prilaze svom golu i da dočekaju prekid iz koga su ove sezone bili najopasniji.  Osvajanjem tri boda rešene su sve dileme oko toga ko zaslužuje titulu u ovoj sezoni, pa crno-belima ossta jedno da koncentrišu svoje snage na takmičenje u Kupu.

Po prvi put u istorjji derbija oba trenera su se odlučila da zaigraju sa “lažnim devetkama, Benom i Holenderom na drugoj strani. Iz takvog opredeljenja činilo se da su krenuli čvršće crno-beli. Njihova kombinovanja bila su konkretnija, lopta se kretala unapred najčešće ka levom boku, gde se Jović od treme ili loše odabranih krampona nekoliko puta okliznuo, pa se već u startu preporučio Stanojeviću za prvu izmenu u poluvremenu. Ipak, mogli su crno- beli da sačekaju Jovićev mirniji puls srca.

Težište su premestili ka desnom krilu, odakle je Asano sa Holenderom pravio višak udvajajući Rodića, ali tada bi kazneni prostor ili se čekalo ubacivanje Natha iz drugog plana. Za razliku od nekih drugih derbija, ovaj 164. odigravao se u dobrom ritmu, s tim da se aktivnost gostiju u dva navrata pretvorila u poluprilike dok su domaći imali jedan šut u okvir preko Katajia.

Tek u 33. minutu videlo se šta su crveno-beli toliko dugo isčekivali od igre. Ivanić je na jednu nepostavljenu odbranu rivala, uspeo da izdrži Zdjelara na leđima i da ubaci u igru Gajića na desnom krilu. Iz punog trka bek se odlučio za proigravanje Nikolića u sredini šesnaesterca, da bi se sve završilo odbranom Stojkovića i kornerom za Crvenu zvezdu. Ova šansa promenila je prilike na terenu.

24sedam/Katarina Mihajlović

Zvezda je gotovo pet minuta držala prostor oko Stojkovića u opsadi, neiskoristivši nespretnosti Vujačića, Markovića i Stojkovića, pa onda iz totalne dominacije iz prve promene poseda dovela sebe u mat poziciju. Bila je to munjevita tranzicija Partizana po sredini terena. Jović je povukao napad, izbegao klasičan pokušaj “kasapljenja” bezobzirnog Sanoga i kada se učinilo da će se čekati Simovićeva pištaljka, puštena je prednost koja je dovela do asistencije Asana i pogođene prečke Holendera.

Završnica je bila u znaku crno-belih, ali probuđeni Jović nije imao sreće da sa par metara upiše svoj prvi gol u seniorskim okršajima sa Zvezdom, kao jesenas kada je odlučio omladinski derbi.

Ipak, nije mu to pomoglo da se zadrži na terenu u drugom delu igre.

Zvezda je svoje bonuse preselila na klupe zamenvši ih strancima Kangom i Falćinelijem, dok je na drugoj strani zaigrao Lazar Marković. Pojava iskusnijih igrača nije uslovila i bolju igru rivala, ali je Zvezdi donela vođstvo. Kanga je u 59.minutu izveo korner, na petercu se Ivanić pojavio na iznenađenje Partizanovih defanzivaca i Stojković se samo bacio kako bi ovaj pogodak glavom dodatno ulepšao – 1:0. Zvezdino drugo moćno oružje – prekid dao je rezultat.

24sedam/Katarina Mihajlović

Na drugoj strani, iza Stanojevićevih zamisli morao se postaviti znak pitanja. Lazar Marković je sporo i nervozno pokušavao da uhvati ritam utakmice, ulazak Sume možda je energetski bio svrshodniji potez jer Natha je bilo malo u igri, ali ni Gvinejac nije stavio svoju veštinu u funkciju timske igre. Gotovo pola sata prošlo je da ništa nije desilo ni pred jednim golom, da bi zavesu spustila prilika Sume koju je Borjan odbranio.

Pročitajte još

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Novak Simović. Strelac: Ivanić 59. Žuti kartoni: Rodić, Stanković (prigovor), Degenek, Milunović, Gobeljić, Sanogo – Lazar Marković, Miljković, Suma.

CRVENA ZVEZDA : Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 88. Gobeljić) – Sanogo, Petrović (od 46. Kanga) – Nikolić (od 46. Falčineli, od 88. Pavkov), Ivanić, Katai (od 74. Srnić) – Ben. Trener: Dejan Stanković

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Zdjelar (od 70. Jojić) – Asano, Natho (od 59. Suma), Jović (od 46. L. Marković) – Holender (od 88. Stevanović). Trener: Aleksandar Stanojević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike