Bolje, ali opet nedovoljno: "Orlovi" pred ispadanjem!

15.11.2020

21:37 >> 21:49

0

Autor: Jovan Terzić

Hteli smo na Evropsko prvenstvo, ali trenutno smo bliži duelima sa Gruzijom, Moldavijom, Azerbejdžanom...

Bolje, ali opet nedovoljno: "Orlovi" pred ispadanjem!
Copyright Tanjug/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Nekada su naši fudbaleri pobeđivali u Budimpešti 7:1, a u Beogradu 5:0 (1997), ali sada je odnos snaga promenjen.

Pre nekoliko dana Mađarska se plasirala na svoje drugo uzastopno Evropsko prvenstvo, tamo gde je naša reprezentacija poslednji put igrala 2000. godine, a onda – posle oktobarskih 0:1 na stadionu “Rajko Mitić”, Srbija i na “Puškaš areni” nije uspela da savlada Mađarsku – 1:1 (1:1).

TOK UTAKMICE

Bilo je ovo mnogo bolje izdanje nego u četvrtak protiv Škotske, ali opet nedovoljno. A, imajući u vidu pobedu Turske nad Rusijom, “orlovima” samo teorija pomaže da opstanu u B rangu Lige nacija.

Početak je obećavao, kada je Nemanja Radonjić sjajnim prodorom posle spuštene lopte glavom Luke Jovića matirao Dibuša za 1:0 u 17. minutu, ali odlična akcija Nikolića i Kalmara pet minuta pre odlaska na odmor poništila je vođstvo naše selekcije, a u drugom poluvremenu domaći fudbaleri uspeli su da “umrtve” igru. Tek u finišu viđena su nova uzbuđenja pred golom Mađarske, ali je Dibuš sjajno reagovao na šut Jovića u 87. minutu i raspršio sva nadanja srpskih fudbalera, koji su ovu utakmicu igrali bez suspendovanog selektroa Ljubiše Tumbakovića na klupi, ali i bez Kolarova, Mitrovića, Kostića i Kataija.

Tabela uoči poslednjeg kola: Rusija 8, Mađarska 8, Turska 6, Srbija 3.
Parovi u sredu (20.45): Srbija – Rusija, Mađarska – Turska.

Mađarska – Srbija 1:1 (1:1)
/Kalmar 40 – Radonjić 17/

MAĐARSKA: Dibuš – Botka, Lang, Kečkeš – Bese (78. Gjirsko), Kalmar, A. Nađ, Sobošlaj (78. Šafer), Holender (68. Hanđa) – Siger (58. Nego), Nikolić (57. Kenjiveš).
SRBIJA: Dmitrović – Milenković, Spajić, Gudelj – Lazović (57. Gaćinović), Maksimović (62. Grujić), Lukić, Ristić (62. Ristić) – Tadić (79. Milinković-Savić), Radonjić (79. Vlahović) – Jović.
Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike