Rezultat iz Istanbula ne odgovara: "Orlovi" moraju da pobede u Budimpešti!

15.11.2020

18:54 >> 19:08

0

Autor: J. T.

Preokret Turske protiv Rusije

Rezultat iz Istanbula ne odgovara: "Orlovi" moraju da pobede u Budimpešti!
Copyright Profimedia

Utučeni porazom od Škotske koji ih je ostavio bez plasmana na Evropsko prvenstvo, reprezentativci Srbije otputovali su u Budimpeštu na megdan Mađarskoj u 4. kolu Lige nacija.

Ukoliko žele da ostanu u trećem rangu pomenutog takmičenja, odnosno da ne ispadnu među selekcije kao što su Albanija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Moldavija… “orlovi” će morati da savladaju domaćina u duelu koji počinje u 20.45.

Našim fudbalerima ne ide u prilog rezultat utakmice u Istanbulu, gde je Turska savladala Rusiju 3:2.

Gosti, inače vodeći tim grupe, poveli su u 11. minutu preko Čeriševa, međutim, potpuno ih je poremetilo isključenje Semenova u 24, kada je kao poslednji igrač odbrane s leđa oborio turskog kapitena Tosuna.

Igrača više domaćini su iskoristili već do odlaska na odmor. Karaman je u 26. izjednačio, a Under u 32. doneo prednost. Drugim golom Tosuna, iz penala u 52. postalo je jasno da će Rusi teško izbeći poraz. Pet minuta kasnije, Kuzjaev je uspeo da vrati neizvesnost, međutim, nisu gosti imali snage za makar remi.

Dva kola pre kraja tabela izgleda ovako: Rusija (5) 8, Mađarska (4) 7, Turska (5) 6, Srbija (4) 2. 

Kao što našim fudbalerima treba pobeda da bi ostali u igri za opstanak u trećem rangu Lige nacija, tako će i Mađari pokušati da dođu do prvog mesta, koje donosi plasman u viši rang…

Finska je u Bugrskoj savladala domaćina 2:1 – predvođena Temuom Pukijem, koji je postigao 11 golova u poslednjih 14 utakmica za nacionalni tim – a Vels kod kuće pobedio Irsku 1:0, tako da se stanje na tabeli grupe u kojoj su te četiri reprezentacije nije promenilo. Fince i Velšane deli jedan bod, u korist Ostrvljana, pa će u poslednjem kolu, u Kardifu, odlučivati o putniku u jači rang.

Holandija je u Amsterdamu savladala Bosnu i Hercegovinu 3:1, golovima Vajnalduma (dva) i Depaja, čime je ostavila goste na dva boda, a sebi donela prvo mesto uoči duela Italija – Poljska (Holandija (5) 8, Poljska (4) 7, Italija (4) 6, BiH (5) 2).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike