Zlatna rukavica na Arena fight kanalu: Ametović hoće zlato u konkurenciji boksera iz 18 država

15.12.2021

11:15

0

Autor: 24sedam

Tradicionalni turnir počinje u četvrtak po 64. put, poprište borbi biće Loznica

Zlatna rukavica na Arena fight kanalu: Ametović hoće zlato u konkurenciji boksera iz 18 država
20211027npAmetovic37 - Copyright MN Press

Međunarodni turnir ogromne tradicije i istorije, 64. po redu "Zlatna rukavica" ovog puta održava se u Loznici i okuplja boksere i bokserke iz 18 zemalja: Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Tanzanija.

U gradu koji je kroz vekove oličenje hrabrih i istrajnih ljudi, Loznica na Drini dobila je tu čast da ugosti 90 aktera plemenite veštine, koji zajedno sa njihovim trenerima i stručnim timovima čine preko 150 gostiju.

Srbija, koja je u 2021. ugostila ceo bokserski svet u velelepnoj beogradskoj Areni gde su se za zlatne medalje u olimpijskom boksu borili bokseri sa svih strana meridijana, i u bitkama za "Zlatnu rukavicu" - onako kako i dolikuje domaćinu, ima predstavnike u svim kategorijama.

Prestižni turnir u hali Lagator startuje 15. decembra, a velika finala zakazana su za subotu 18. decembra sa početkom do 17 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight, koji će takođe uživo prenositi i mečeve polufinala. Komentatori polufinalnih i finalnih mečeva biće legenda jugoslovenskog boksa Mujo Bajrović i naš poznati glumac i veliki poznavalac boksa Slaviša Čurović. Ulaz je besplatan za sve dane takmičenja.

- Tradiciju moram da nastavim, zato sam tu, u ringu svaki dan, to je moj put i moj san. Sa svakog takmičenja medalja za Srbiju, stremim uvek najsjajnijoj, ali svaka medalja je medalja i u zube joj ne gledam. Odmah po završetku takmičenja u Areni nastavio sam da radim svakodnevno i pripremam se za finiš sezone. Verovao sam da ću se naći na spisku takmičara Zlatne rukavice i evo tu sam izuzetno motivisan da pružim sjajne partije koje će me odvesti do cilja, do trijumfa u hali koja je oduvek bila simbol boks - kaže Omer Ametović koji je u poslednje tri godine doneo dve bronze sa EP.

U sportskoj hali koja je ponos Podrinja kod dama Srbiju će predstavljati tim u jakom sastavu koji predvode Jelena Zekić i Natalija Šandrina, koje su uz Ninu Radovanović naše uzdanice za medalje na Svetskom prvenstvu u Istanbulu u martu 2022. godine. 

Kapiten srpske selekcije Babić osetio je slast trijumfa na "Zlatnoj rukavici" u Nišu 2018. kada je naslov šampiona na 61. po redu ovom izuzetno cenjenom međunarodnom takmičenju. Ambicije nisu ništa manje ni 2021. u Loznici.

MN Press
 

- Želimo još jednom da pokažemo da je srpski boks mnogo napredovao, da takmičarsku 2021. koja je za sve nas bila neponovljiva godina izazova, velikog rada, velikih trenutaka karijere, svega onoga što smo oduvek sanjali, a nismo doživeli, od priprema na najvišem vrhu Evrope Elbrus na Kavkazu do beogradske Arene i Svetskog prvenstva. Svi naši reprezentativci su spremni i jedva čekaju mečeve. Pozivam publiku iz Loznice, ali i okolnih gradova da dođu i da uživaju u kvalitetnim borbama i boksu u hali Lagator koja je simbol plemenite veštine na našim prostorima. Prethodne nedelje preskočio sam jedan deo treninga jer mi se opet javila povreda ruke, ali mislim da je to prošlost. Učiniću sve da pobedim rivale i Srbiji donesem zlato u superteškoj kategoriji - zaključio je srpski kapiten Vladan Babić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike