Ovaj izbor nije bio lagan: Piksi i Tadić ponovo na podijumu kao pre pet godina, specijalna nagrada za Mitrovića

15.12.2021

09:41

0

Autor: 24sedam

Centarfor Fulama dobija priznanje "Zlatni gol"

Ovaj izbor nije bio lagan: Piksi i Tadić ponovo na podijumu kao pre pet godina, specijalna nagrada za Mitrovića
tadic i piksi - Copyright MN Press

Otkako je utvrđena nagrada Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača i trenera godine, Stručni odbor kao predlagač i Izvršni odbor, kao verifikator predloga nisu bili pred težim zadatkom.

Dok se u trenerskoj konkurenciji nekako logično nametnuo izbor sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem zbog rezultata reprezentacije u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022, kod igrača je ovaj posao bio komplikovaniji, jer konkurenciju su činili Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović iz poznatih razloga.

MN Press
 

Kako saznaje Žurnal, odluka je pala da Zlatne lopte budu dodeljene Draganu Stojkovići i kapitenu Srbije i Ajaksa Dušanu Tadiću, a da se zbog Mitrovića uvede još jedno priznanje "Zlatni gol" da bi zaslužene počasti pripale i centarforu Fulama za sve što je uradio tokom godine, posebno u 90. minutu utakmice u Lisabonu protiv Portugala.

Piksi i Tadić su već bili zajedno na podijumu 2016. godine. Tada je selektor "orlova" ovo priznanje dobio za rezultate sa kineskim Gvangdžoom, dok je Tadić tada još bio igrač engleskog Sautemptona i najbolji igrač ekipe selektora Slavoljuba Muslina u tek započetom kvalifikacionom ciklusu za odlazak na SP u Rusiju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike