Partizan ide dalje! Prvenac bisera crno-belih za prolaz u četvrtfinale Kupa (VIDEO)

01.12.2021

17:05

0

Autor: 24sedam

Igralo se u Nišu, na stadionu "Čair"

Partizan ide dalje! Prvenac bisera crno-belih za prolaz u četvrtfinale Kupa (VIDEO)
1 - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana obezbedili su plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Ekipa Aleksandra Stanojevića je na stadionu "Čair" u Nišu pobedila Dubočicu, a jedini gol dao je Marko Milovanović u prvom poluvremenu.

U startnoj postavi crno-belih bilo je nekoliko promena u odnosu na utakmicu Superlige Srbije, sa Voždovcem. Tako je u napadu Rikarda Gomeša zamenio pomenuti Milovanović, a u defanzivnoj liniji bila su dva desna beka. Aleksandar Miljković je bio na svojoj prirodnoj poziciji, dok je Marko Živković prešao sa leve na desnu stranu.

FK Partizan

U 19. minutu, Aleksandru Lutovcu je poništen gol zbog ofsajda, a crno-beli su poveli u 40. minutu, kada je Miljković centrirao sa desne strane. Odlično je pronašao mladog napadača. Milovanović je skočio na sedam-osam metara od gola, i glavom prebacio golmana Miodraga Mladenovića. To je ujedno bio i prvi gol u takmičarskoj utakmici za mladog napadača.

Takođe, bila je to i potvrda (očekivane) dominacije crno-belih na stadionu u Nišu, na kojoj su Leskovčani bili nominalni domaćini. Podsetimo, Dubočica igra u Mrštanima, pa je izbor pao na Niš iz bezbednosnih razloga.

FK Partizan/Miroslav Todorović
 

U drugom poluvremenu imala je i Dubočica dve izgledne prilike. U 60. minutu, Nemanja Gorčić je pokušao glavom, ali je lopta prošla pored stative. Takođe, u 78. minutu, Dušan Savić je šutirao pored gola.

Iako su Leskovčani imali pomenute šanse, ipak je Partizan bio taj koji je dominirao. U drugom poluvremenu, Stanojević je dao priliku i Uroševiću, Smiljaniću, Gomešu, Joviću i Menigu. U 87. minutu, Jović je proigrao Gomeša, koji je u situaciji "jedan na jedan" pogodio golmana Mladenovića koji je danas spasio svoj tim težeg poraza.

Za vikend, crno-beli će biti domaćin Novom Pazaru, a zatim i Anortozisu u Ligi konferencija.

Kup Srbije, osmina finala:

Utorak:

Radnički Novi Beograd - Metalac 1:1 (0:1), penalima 2:3

Sreda:

Rad - Napredak 1:0 (1:0)

Radnik - Loznica 1:2 (0:0)

TSC - Kolubara 2:1 (1:0)

Dubočica - Partizan 1:0 (1:0)

Četvrtak:

Novi Pazar - OFK Bačka

Javor - Vojvodina

Odloženo:

Crvena zvezda - Radnički Niš

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike