Estonska zima zamrzla Partizanovo evropsko proleće: Jedna greška skupo koštala crno-bele u Talinu

25.11.2021

16:12

0

Miler doneo pobedu Flori golom u 44. minutu

Estonska zima zamrzla Partizanovo evropsko proleće: Jedna greška skupo koštala crno-bele u Talinu
pfc8 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da overe svoj plasman u narednu rundu Lige konferencija, jer su u duelu sa estonskim šampionom Florom u Talinu doživeli poraz rezultatom 1:0 (1:0). Jedini gol na utakmici bio je delo Florinog ofanzivnog veznog igrača Milera u 44. minutu.

Samo jedna promena poremetila je organizaciju igre Partizana, samo ta promena dovela je do katastrofalne greške koje je crno-bele ostavila na sedam bodova kolo pre kraja takmičenja. Dogodilo se sve u 43. minutu. Urošević je posle jednog skoka izašao krvave arkade.

Dok se njemu ukazivala pomoć, Flora je iz očaja pokrenula jedan od desetine sličnih napada dugom loptom sa više od 30 metara, koja je prešla preko glave Saničanina. Možda je štoper očekivao da će mu leđa sačuvati njegov levi bek, ali tada je tu ulogu preuzeo Jović, kome očigledno nije bilo ni na kraj pameti da će Miler utrčati u prazan prostor, u njegovu zonu odgovornosti, i pored Popovića zatresti mrežu.

Ostatak meča nije doneo ništa dobro za Partizan. Bilo je sporadičnih pokušaja. Anemični ofanzivni deo sa Jovićem, Menigom i Pantićem zamenjen je Markovićem, Jojićem i Lutovcem, ali samo par udaraca iz daljine nisu mogli da poprave utisak o danas lošoj igri Partizana. Pred kraj utakmice kapiten Marković je morao da napusti igru posle teže povrede ramena.

Partizan se 9. decembra u Humskoj sastaje sa kiparskim Anortozisom, dok će Flora igrati protiv Genta. Crno-belima će biti dovoljan i bod protiv Kiprana ako Estonci iznenade Belgijance na njihovom terenu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ovavak tok je imala utakmica u Talinu

 

Kraj

 

90. minut - Igraće se 6 minuta sudijske nadoknade vremena.

89. minut - Sa igračem manje Partizan napada, Jojić je probao iz daljine, blok je umekšao njegov udarac taman toliko da je bez problema golman prihvati u svoje naručje.

86. minut - Lekari partizana odmah su imobilisali rame Markovića. Sledi duža pauza i onako rovitog kapitena. Šteta!

85. minut - Kakav peh za crno-bele. Grubim startom Kanaste je povredio Markovića. Kapiten Partizana se nezgodnu pripadu dočekao na rame. Irski sudija nije pokazao karton, ali će Marković izaći iz igre najverovatnije.

79. minut - Bomba Jojića sa više od 20 metara, izvadio je golman iz gornjeg levog ugla.

76. minut - Milovanović umesto Rikarda. Najbolji strelac ekipe danas nije bio preterano raspoložen za igru.

74. minut - Ponovo se Marković pronašao u ulozi kreatora, njegov pas bio je idelalan za Miljkovića koji je istrčao ispred čiuvara , ali je i golman Flore bio spreman za taj centaršut.

68. minut - Žuti za Sapinenan nakon faula nad Zdjelarom.

65. minut - Najbolja šansa za Partizan, Marković je promašio gol sa oko deset metara. Crno-beli u novom sastavu izgledaju potentnije, Marković i Jojić uneli su neophodnu živost , ali treba očekivati da će se Flora uskoro konsolidovati i adaptirati na novu formaciju.

FK Partizan
 

 

63. minut - Jojić direktno iz kornera proverava budnost Zenjova. Napadač Flore skinuo je taj centaršut sa prve stative i omogućio još jedan korner iz koga Saničanin nije mogao nešto više da uradi, jer bio kratak za novo Jojićevo ubacivanje sa ugla.

56. minut - Ulazi u igru i najbolji strelac Flore Sapinen.

55. minut - Četvrostruka promena - izašlli su Šćekić, Jović, Menig i Pantić, ušli su Jojić, Marković, Lutovac i Pavlović.

FK Partizan
 

 

52. minut - Pored aut linije zagrevaju se Jojić i Marković. Prvi kandidat za izlazak sa terena je mladi Jović. Već dugo se nalazi u minus fazi što se forme tiče, primetni su trud i velika želja, ali velikih problema ima da iskontroliše loptu kada krene "jedan na jedan" sa protivničkim bekovima. Uglavnom se iz tih situacija ništa na kraju ne izrodi.

50. minut - Odličan pokušaj Pantića sa oko 30 metara, golman je odbio loptu, nije bilo nikog od crnobelih da taj odbitak prosledi u mrežu.

FK Partizan
 

 

46. minut - Krenuo je nastavak meča.

POLUVREME

45. minut - Loša procena Partizanovih štopera kojima Jović u odsustvu povređenog Uroševića nije zaštitio leđa. Duga lopa upućena sa sredine putovala je preko 30 metara, preletela je Miletića i Saničanina i došla do Milera kome sa desetak metara nije bio problem da zatrese mrežu.

44. minut - Gol, Miler - 1:0!

43. minut - Pukla je arkada Slobodanu Uroševiću. On je iz skoka sa jednim igračem Flore izašao krvavog lica.

FK Partizan
 

40. minut - Velika prilika za Milera posle još jedne nesmotrenosti Miletića. Njegov udarac otišao je pored stative.

36. minut - Miran tok utakmice umalo da pokvari jedna početnička greška Miletića. Srećom po crno-bele, tu je bio Saničanin da je ispravi bez težih posledica za Popovića.

31. minut - Žuti karton za iskusnog Zenjova, koji je igrao za Estoniju na onom čuvenom meču protiv reprezentacije Srbije u oktobru 2010. godine.

27. minut - Dva udarca Jovića za nepun minut i oba su bili samo blaga pretnja za domaćeg golmana Lilandera.

24. minut - Meteorolozi su bili u pravu. Izuteno je hladno, a loš osećaj igračima stvara i jaka kiša. Nije lako nikome na terenu.

21. minut - Prvi korner za Partizan došao je posle dobre kombinacije po desnom krilu Miljkovića i Meniga. Pokušaj Holanđanina je izblokiran, pa je usledio pokušaj da se iz ugla ugrozi odbrana Flore. Nažalost, i kasniji šut Zdjelara na odbitak iz kaznenog, završio je u bloku Estonaca.

16. minut - Ništa bitno se nije dogodilo tokom uvodnih minuta. Partizan ima blagu incijativu, primetno je da su crno-beli veštiji sa loptom od svog rivala, ali težak teren zahtevaće pre svega fizički bolje pripremljene igrače. Videćemo ko će tu imati prednost.

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije imao preveliki izbor igrača za današnji (16.30, Arena Sport Prem1), ali ako mu je za neku utehu i njegov kolega Jirgen Hen na klupi estonske Flore morao je na klupi da ostavi dvojicu najboljih igrača - strelca Sapinena i iskusnog Vasiljeva, kao i Markusa Sepika koji je u beogradskom meču doživeo kolaps na terenu.

Strateg crno-belih se očekivano opredelio za 11 bez umornog Miloša Jojića, s tim da bi iskusni vezni igrač mogao da dobije priliku u poslednjih pola sata. Takođe, Nemanja Jović je dobio prednost u odnosu na Aleksandra Lutovca, baš kao što je i Aleksandar Miljković bio ispred rovitog Marka Živkovića.

Utakmicu u Talinu preskaču Natho i Vujačić, a ulazak Lazara Markovića je moguć samo u krajnjoj nuždi.

Meč u Talinu može da odluči poredak u grupi B što se tiče plasmana u prolećnu fazu takmičenja u Ligi konferencija. Bod ili pobeda Partizana rešio bi svaku dilemu, a eventualni poraz produžio bi neizvesnost do poslednjeg kola kada crno-beli dočekuju kiparski Anortozis.

Flora - Partizan (16.30)

Stadion: Lilekula. Sudija: Rob Harli (Irska)

Popović - Miljković, Saničanin, Miletić, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Jović, Pantić, Menig - Rikardo

Igonen - Lilander, Purg, Kusk, Luka - Zenjov, Pum, Sumec, Kuraksin - Miler - Aliku.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike