Partizanov sastav za evropsko proleće i misiju "osvajanja Talina"

24.11.2021

19:54

0

Stanojević sa brojnim kadrovskim problemima traži potvrdu drugog mesta u grupi B

Partizanov sastav za evropsko proleće i misiju "osvajanja Talina"
MN Press

Meta od starta Lige konferencija bila je prvo mesto u grupi B, ali kako je remi u Gentu taj poduhvat doveo u domen teorije i matematičkih kalkulacija, na značaju su dobili drugi takmičarski ciljevi. Partizan mora da nastavi borbu jer svaka pobeda donosi napredak klupskog i nacionalnog koeficijenta, a nikako ne treba zanemariti ni pola miliona evra kao nagradu od UEFA za osvajanje tri boda.

Dakle, imaće Partizan dovoljno dobre razloge da sutra (16.30, Arena Sport TV, RTS) u Talinu protiv Flore zapne iz sve snage da i teorijski obezbedi drugo mesto i evropsko proleće, iako se problemi u timu uvećavaju i to sigurno utiče da kompletna slika pred estonski izazov ne izgleda preterano optimistički.

Izvesno je da će Aleksandar Stanojević ovu utakmicu odigrati bez najmanje tri startera. Pored Bibrasa Natha i Igora Vujačića, verovatno će Floru preskočiti i Lazar Marković, jer po teškom terenu postoji rizik da se njegovo rovito stanje sa hroničnom povredom mišića trbušnog zida dodatno pogorša Sigurno neće biti Filipa Holendera i Nikole Terzića, tako da su pozicije krila izgleda bile najteže pogođene gustim rasporedom mečeva na tri fronta. Dileme ne postoje oko toga da će među stative Aleksandar Popović i da će ispred njega delovati štoperski tandem Nemanja Miletić - Siniša Saničanin.

MN Press
 

Na bekovima treba očekivati, desno Aleksandra Miljkovića i Slobodana Uroševića na suprotnoj strani, dok će kao zadnji vezni zaigrati Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić.

Ispred dvojice defanzivnih igrača na sredini terena delovaće Danilo Pantić, na krilima će igrati Kvinsi Menig i Nemanja Jović i u špicu će biti neprikosnoveni Rikardo Gomeš.

Miloš Jojić će dobiti priliku u poslednjih pola sata, jer procena je stručnog štaba da mu je potreban mali predah nakon nedeljnog meča sa Vojvodinom, dok bi na krilu Aleksandar Lutovac mogao da dobije šansu pre Jovića ako procena Stanojevića bude takva da tinejdžer neće biti pravo rešenje za težak teren i bekove Flore koji se neumorno ponavljaju.

Tim Partizana za sutrašnji meč: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Jović (Lutovac), Pantić, Menig - Rikardo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi