Zvezda ima novu meč loptu! Stanković spremio tim za desetkovane Bugare (SASTAV)

24.11.2021

18:05

0

Uoči ovog duela Braga je prva i ima dva boda više

Zvezda ima novu meč loptu! Stanković spremio tim za desetkovane Bugare (SASTAV)
20211107mmStanko - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde sutra igraju veoma važnu utakmicu u Ligi Evrope, protiv Ludogoreca koji su već pobedili, u Bugarskoj. Eventualna pobeda na stadionu "Rajko Mitić" u velikoj meri otvara vrata nastavku takmičenja.

Podsetimo, remi ili pobeda donosi proleće u Evrope, ali i ostanak u trci za prvo mesto koje garantuje direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Već se zna da u timu ne mogu da budu Miloš Degenek i Marko Gobeljić koji su u prethodnom meču sa Midtjilendom isključeni. Takođe, šef struke prvaka Srbije, Dejan Stanković je rekao da je nastup Sekua Senogoa neizvestan.

Pošto postoji jasno vidljiv problem u odbrani, Stanković je prinuđen da menja, ali samo u toj liniji. U ostalim linijama većih problema nema.

Očekuje se povratak Milana Borjana na gol. Kapiten crveno-belih nije bio na golu u Lučanima pošto je nekoliko dana pre toga bio sa nacionalnim timom Kanade. Iako je Zoran Popović ostavio dobar utisak, ipak je Borjan prvi Stankovićev izbor.

MN Press
 

U defanzivnoj liniji biće kao bekovi Milan Gajić i Milan Rodić, a između njih kao štoperi Aleksandar Dragović i Radovan Pankov. Da nije bilo pomenutih isključenja, (ali i povrede Gobeljića u Lučanima), Gajić i Pankov verovatno ne bi bili starteri.

Ispred njih će biti Gelor Kanga i Seku Sanogo koji u Lučanima nije bio ni u protokolu. Ako stameni vezista ne bude mogao da bude starter, zameniće ga Njegoš Petrović koga je Stanković posebno hvalio. Stanković je rekao da još ne zna da li je Sanogo spreman za ceo meč, ali jedan deo utakmice sigurno može da izdrži. Kao što je rečeno, meč u Lučanima je preskočio.

Liniju još bliže golu Ludogoreca, koji ima mnogo više kadrovskih problema će činiti El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Najistureniji će biti Milan Pavkov.

Tako da bi projektovani sastav kojim će Zvezda "juriti" nove evropske bodove ovako izgledao: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo (Petrović), Ben, Ivanić, Katai i Pavkov.

Meč će početi u 18:45, a kao što se zna na tribinama će biti samo deca do 14 godina, zbog kazne posle meča sa Midtjilandom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike