Zvezdi šanse još više rastu, Ludogorec stiže bez kompletne odbrane, od povreda boli glava

23.11.2021

13:15

0

Autor: 24sedam

Povrede su prosto osakatile bugarsku ekipu, koja muku muči u prvenstvu

Zvezdi šanse još više rastu, Ludogorec stiže bez kompletne odbrane, od povreda boli glava
Copyright MNPress

Crvena zvezda u četvrtak dočekuje Ludogorec u borbi za proleće u Evropi. Bugari mogu da se nadaju samo Ligi konferencija, ali meč svakako ima ogromnu važnost za obe ekipe.

Zvezda je pobedila u Bugarskoj, a kada se pogleda zdravstveno stanje u Ludogorecu, jasno je zašto nema mnogo optimizma u timu iz Razgrada.

Doduše, u timu Stanislava Genčeva su se oporavili desno krilo i najvredniji igrač Kiril Despodov, kao i vezista Aleks Santana. Oni bi trebalo da budu u konkurenciji za tim u četvrtak, iako nisu na 100 odsto.

U porazu od CSKA 1948 - u kome Ludogorec nije imao nijedan šut u okvir protivničkog gola – teže se povredio desni bek Sisinjo, koji će prema prvim prognozama morati na višemesečnu pauzu.

Stradao je i desno krilo Bernard Tepketej, jedan od najopasnijih igrača ekipe, koji je lakše povređen, ali sigurno neće biti u sastavu za Zvezdu.

Od ranije je povređen i kapiten, levi bek Anton Nedjalkov, kao štoper Žozue Sa, dok je i drugi centralni bek van stroja, pošto je Verdon suspendovan.

Iskusni Igor Plastun će zato sigurno da bude prvi štoper, pitanje je ko će uz njega. Georgi Terzijev u Evropi nije odigrao ni minut, Tihomir Dimirov nastupa za mladi tim u drugoj ligi Bugarske, Šakil Pinas je do sada forsiran kao levi bek ili čak levi spoljni.

Ofanzivni bezni Kauli se oporavio od loma fibule, odigrao je 24 minuta protiv CSKA 1948, ali lokalni mediji spekulišu da bi Genčev mogao da ga sačuva za ponedeljak i veliki derbi sa onim drugim, pravim CSKA.

Trenutno, Ludogorec ima 33 boda, četiri više od CSKA, ali uz meč više. Ako izgubi derbi u ponedeljak, mogao bi da ispusti i lidersku poziciju na tabeli, a ona je desetostrukom uzastopnom šampionu Bugarske i bitnija od Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzartsport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike