Desetkovana Zvezda herojski pokorila Razgrad: Šampionski karakter crveno-belih jači od svega!

30.09.2021

17:46

0

Fantastičan trijumf crveno-belih

Desetkovana Zvezda herojski pokorila Razgrad: Šampionski karakter crveno-belih jači od svega!
Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u gostima pobedila Ludogorec 1:0!

Fenomenalan je bio Milan Rodić, odličan je bio večerašnji kapiten Strahinja Eraković, svi su odigrali baš šampionski, ali je junak pobede ipak bio Gelor Kanga.  

Gabonac je u 64. minutu ispalio projektil i zakucao ga pod prečku golmana Ludogoreca Kristijana Kahline. 

Pošto je Braga na svom terenu preokrenula i pobedila Mitjiland 3:1, Zvezda je sada prva na tabeli, sa šest bodova. Braga ima tri, a Ludogorec i danska ekipa po jedan

Zvezda je zbog korone ostala bez četvorice prvotimaca i nosilaca igre: Aleksandra Kataija, Aleksandra Dragovića, Milana Borjana i Miloša Degeneka. Dejan Stanković je malo “promešao” formaciju i sve se to isplatilo.  

Ludogorec je bio agresivan, imao je nekoliko izglednih situacija, ali Zvezda je bila na mestu kad je trebalo. 

Posle toga se Zvezda oslobodila, a Rodić je počeo da igra kao u transu i kreira šanse. Najbolja je bila u 26. minutu, kada je Ben pogodio spoljni deo mreže. 

Rodić je posle kreirao šansu i za Dionija, koji drugi put nije iskoristio izglednu situaciju, ali je tada Zvezde preuzela kontrolu meča, bez obzira što je Ludogorec imao veći posed. 

U drugom poluvremenu je viđena još žešća igra, a Zvezda je non-stop kreirala šanse. Taman kada je baš “mirisalo” na gol, to smo i videli. Maltene identičan kao i pre pet godina – isti protivnik, isti igrač. 

Rodić je centrirao sa leve strane u centar šesnaesterca do Pavkova, koji se sapleo, ali ga je lopta zakačila i došla do sjajno postavljenog Kange, koji je sa oko 17 metara zakucao u mrežu! 

Zvezda je tada potpuno preuzela kontrolu meča.  

Šampion Srbije je mogao da prelomi meč u 76. minutu, kada je Ben izbio sam ispred Kahline, ali je golman sjajno reagovao. 

Samo minut kasnije je Ludogorec ostao sa 10 igrača. Prgavi Brazilac Sisinjo je faulirao Pavkova i dobio drugi žuti karton. 

To nije sprečilo Ludogorec da samo tri minuta posle toga dođe u najbolju šansu na meču. Eraković je napravio možda prvu grešku na meču, a Čibota je šutirao iz skoro mrtvog ugla na drugu stativu i promašio je za samo nekoliko centimetara. 

Krenuo je Ludogorec posle toga na sve ili ništa, ali je Zvezda rutinski privela meč kraju. 

Grupa F

Ludogorec - Crvena zvezda 0:1  
(Kanga 64) 

Braga - Mitjiland 3:1  
(Galeno 55 pen, 90+5, Orta 62 - Evander 19 pen) 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

Kraj, 0:1! Zvezda iz Razgrada nosi sva tri boda i sada je usamljena na prvom mestu tabele!

91. minut: Pavkov je prokockao izglednu situaciju, šutirao je iz loše pozicije, nije video usamljenog Živkovića. Igraće se pet minuta nadoknade.

86. minut: Stanić je morao da izađe zbog povrede, a Stanković je umesto njega uveo Krstičića. Živković je zamenio Bena. 

82. minut: Krenuo je Ludogorec na sve ili ništa. Nema više šta da izgubi. Sada je dva puta probao da ugrozi Zvezdin gol, ali slobodan udarac sa ivice šesnaesterca i potonji korner nisu doneli nikakvu opasnost.

80. minut: Imala je Zvezda sada mnogo sreće! Ludogorec je imao odličnu priliku, Eraković je pogrešio, možda prvi put večeras, Čibota se dokopao, ušao je u šesnaesterac, Popović je izašao i skratio mu ugao, a on je šutirao u suprotni ugao. Lopta je prošla nekoliko centimetara pored leve stative.

77. minut: Crveni! Prgavi Sisinjo je faulirao Pavkova i dobio drugi žuti karton. Ludogorec do kraja ima igrača manje.

76. minut: Zvezda čvrsto kontriliše situaciju, a Ben je imao još jednu fenomenalnu šansu. Bio je sam sa golmanom, ali je Kahlina nekako odbranio! Sjajna prilika da se stavi tačka na meč.

64. minut: GOOOL!!! Dobar centaršut sa leve strane, Pavkov se sapleo, ali je nekako lopta došla do usamljenog kange, koji je sa oko 16 metara zakucao pod prečku! Kakva bomba! Jako važan gol.

 

61. minut: Zvezda sada mnogo komplikuje, Ludogorec ima veći posed, ali je to jalovo. Ivanić je imao prostora i šutirao, iako možda nije bilo baš rezonski. Lopta se odbila o jednog domaćeg igrača pravo u golmana Kahlinu. Imali su domaći sreće. U prvih oko 15 minuta, crveno-beli diktiraju tempo.

58. minut: Prva izmena crveno-belih, u igri je Pavkov umesto Dionija. 

50. minut: Nastavljena je utakmica. Nije bilo šansi, ali deluje na samom početku da je bugarski tim krenuo odlučnije. Sisinjo je gurnuo Sanoga, koji je žestoko reagovao, ovo su prve čarke večeras.

45. minut: Kraj prvo poluvremena, 0:0.

Srpski šampion jeste desetkovan, ali je imao nekoliko vrlo dobrih šansi. Ludogorec je imao veći posed, ali nije stvorio toliko dobre šanse kao Zvezda. 

Iako je navijačima bilo onemogućeno da putuju u Bugarsku zbog epidemioloških mera, Zvezdine "Delije" su našle način da dođu, ko zna kojim putevima.

Printscreen/TV Arena sport
 

37. minut: Sjajan je Rodić večeras, ali baš sjajan. Sada je isforsirao grešku domaćina, čime je napravio priliku za Dionija, koji je šutirao sa više od 20 metara, ali pravo u golmana Kahlinu.

35. minut: Opet pokušaj Zvezde. Gobeljić je centrirao sa desne strane, a Dioni je glavom šutirao pored gola. Crveno-beli definitivno konkretniji do sad.

27. minut: Najbolja šansa na utakmici! Rodić je ponovo bio sjajan, presekao je loptu, na vreme je uputio pas ka Benu u šesnaestercu sa leve strane, ali je novopečeni srpski državljanin pogodio samo spoljni deo mreže. 

25. minut: Dobra situacija za Zvezdu! Rodić je pronašao prostor, ciljao je Ivanića, koji nije uspeo da je dobro zahvati. Šteta, ovo je bilo izgledno.

Očigledno je međusobno poštovanje oba tima do sada. Pitanje je kako bi bilo da je Zvezda kompletna, kad tu pre svega bio Aleksandar Katai u napadu.

18. minut: Tekpetej je probao iz slobodnog udarca, ali je pogodio Sanoga, koji je odmah izbacio.

17. minut: Još jedan žuti karton za Crvenu zvezdu. Posle Dionija, upisan je i Ivanić. 

9. minut: Ludogorec je imao solidan napad, ali je Zvezdina odbrana dobro reagovala i lopta je raščišćena. Zanimljivo je u Razgradu za sada.

6. minut: Rodić je ušao sa leve strane u šesnaesterac, imao je mesta, šutirao je, ali je Hrvat Kahlina na golu Ludogoreca odbranio.

3. minut: Korner za Zvezdu, ali je golman domaćih bio siguran. Bilo je to bezopasno.

2. minut: Ludogorec je zapretio u svom prvom napadu, ali je Popović bio pribran, istrčao je i zaustavio izgledan pokušaj igrača Ludogoreca.

Utakmica je počela! Crvena zvezda prva napada. Formacija srpskog šampiona izgleda ovako:

Printscreen/TV Arena sport
 

 

- Ovo su rezerve:

Ludogorec: Pad, Hristov, Terzijev, Manu, Despodov, Čibota, Ikoko, Kafumana, Rotariju, Mitkov, Jankov, Dimitrov.

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Krstičić, Pavkov, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Živković, Bakajoko.

- Pojavili su se sastavi! Stanković je poverenje na golu ukazao Popoviću. Srnić je u startnoj postavi, a Dioni je sam u napadu. Ekipu kao kapiten predvodi Strahinja Eraković.

Ludogorec: Kalina – Ikoko, Sa, Plastun, Nedjalkov – Bađi, Santana - Tekpetej, Jankov, Despodov – Sotiriu.

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Srnić - Dioni. Trener: Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike