Ostala su još dva kola: Kako Zvezda može do prvog mesta i šta još može da joj se desi

04.11.2021

23:01

0

Autor: 24sedam

Posle dve pobede, usledili su remi, a sada i poraz

Ostala su još dva kola: Kako Zvezda može do prvog mesta i šta još može da joj se desi
fkcz-mitjiland-149 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su prvi ovosezonski poraz u grupnoj fazi Lige Evrope i tako značajno sebi zakomplikovali situaciju. Posle pobeda nad Bragom i Ludogorecom, usledio je remi, a zatim i poraz od Midtjilanda.


Sada na tabeli grupe vodi Braga sa devet bodova, a slede Zvezda sa sedam, Midtjiland sa pet i Ludogorec sa jednim bodom.

Do kraja su ostale još dve utakmice, za tri nedelje će doći za Ludogorec, a onda u decembru sledi gostovanje u Portugaliji. Dakle, u igri je još šest bodova.

Ova nova situacija nosi mnogo kalkulacija. Ako Zvezda oba puta pobedi sigurno će biti prva u grupi, što nosi direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

U slučaju remija i pobede, odnosno četiri boda biće drugi i igraće u 1/16 finala Lige Evrope. Ukoliko osvoji jedan ili tri boda, biće najmanje treća u grupi što donosi nastavak takmičenja u šesnaestini finala Lige konferencija.

Postoji i onaj najgori scenario...

U slučaju dva poraza ekipa Dejana Stankovića može da bude i poslednja u grupi. Ali za to je potrebno da se mnogo toga desi u grupi. Na primer da Ludogorec upiše dve pobede, a da Midtjiland pobedi Bragu.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike