Da li je na pomolu novi rat? Perez ponovo osuo paljbu na UEFA

21.11.2021

12:35

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek Reala ističe da je Superliga jedini spas za fudbal

Da li je na pomolu novi rat? Perez ponovo osuo paljbu na UEFA
perez - Copyright Profimedia

Ponovo se zahuktava rat između Reala i UEFA. Prvi čovek "kraljevskog kluba" Florentino Perez osuo je paljbu po Evropskoj kući fudbala, napominjući da je Superliga spas za fudbal.

- Superliga je sloboda. Zbog pandemije smo pokušali da promenimo dinamiku fudbala kako ne bi umro. Superliga je sloboda, transparentnost, finansijski fer-plej i solidarnost. To je projekat koji će konačno moći da zaštiti finansijski fer-plej i time spreči klubove da dobiju veliku finansijsku podršku - poručio je Peres.

Prvi čovek Reala istakao je da je Supreliga spremna na promene i dogovore, ali za to je potrebna i druga strana.

- Podaci nam govore da se mladi udaljavaju od fudbala, gubimo navijače. Format Lige šampiona ne bi trebalo da postoji. Ajaks je, pošto je stigao do polufinala, bio primoran da igra preliminarni meč sledeće godine. Superliga će biti otvorena za promene u bilo kom trenutku. Veliki klubovi u Evropi imaju odgovornost da razmišljaju o budućnosti fudbala. Mi, a ne UEFA, snosimo sve operativne troškove i rizike, a 12 najvažnijih klubova proglasilo je Superligu i osnovalo udruženje. UEFA je ispričala lažnu priču - zaključio je Perez.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike