UEFA gubi rat sa Superligom? Obustavljen proces protiv Juventusa, Barselone i Reala

28.09.2021

10:51

0

Ovu rundu dobili su bogati klubovi

UEFA gubi rat sa Superligom? Obustavljen proces protiv Juventusa, Barselone i Reala
Aleksander Čeferin - Copyright foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Osnivanje Superlige, koje je ne tako davno uzburkalo fudbalsku Evropu, a koje je sasečeno već u startu, i dalje nije potpuno poraženo.

Ako bismo na velu priču gledali kao na boks meč, konstatovali bismo da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) na čelu sa predsednikom Aleksanderom Čeferinom ubedljivo dobila nekoliko prvih rundi.

Očekivalo se da meč bude okončan nokautom, ali se to nije desilo. Povukli su se mnogi klubovi osnivači Superlige, ali su Juventus, Barselona i Real ostali pri svome, rešeni da isteraju stvar do kraja.

Zbog toga je UEFA najpre zapretila, najavila žestoke sankcije za neposlušnike, pa onda krenula i u napad i insistirali na odustajanju od Superlige.

Pomenuti trio bogatih klubova nije pristao na taj ultimatum, najavljena je tužba od koje se sada odustalo. Razlog je jednostavan - sud u Madridu je prošle nedelje presudio da UEFA nema pravo da kazni klubove koji su i dalje članovi Superlige.

 

 

- Nakon što je obustavljen proces istrage protiv Juventusa, Reala i Barselone u vezi mogućeg kršenja UEFA pravilnika, žalbeno telo UEFA je poništilo tužbu kao da nije ni pokrenuta - saopšteno je iz Evropske fudbalske federacije.

Ovu rundu su, dakle, dobili bogati klubovi, ali iz UEFA poručuju da će nastaviti sa svim potrebnim koracima kako bi zaštitili takmičenja koja su pod njenom ingerencijom.

Biće ovo, čini nam se, duga, baš duga borba, a iako se činilo da UEFA pobeđuje, nipošto se ne sme isključiti ni preokret i trenutak kada će najbogatiji klubovi na svetu zaista osnovati svoje takmičenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike