Portugal nije bauk, imamo kvalitet da ih dobijemo! Optimizam izbija iz svake reči Zorana Stojadinovića za 24sedam!

14.11.2021

14:00

0

Autor: J. N.

Poznati menadžer veruje u uspeh "orlova" u Lisabonu

Portugal nije bauk, imamo kvalitet da ih dobijemo! Optimizam izbija iz svake reči Zorana Stojadinovića za 24sedam!
20150319npStojadin - Copyright MN Press

Dugo euforija nije vladala oko fudbalske reprezentacije kao pred večerašnji meč sa Portugalom. „Orlovi“ su obezbedili „utešnu nagradu“, plasman u baraž, a ukoliko večeras (20.45) savladaju Ronalda i drugove u Lisabonu izboriće direktnu vizu za Mundijal u Kataru naredne godine.

O utakmici generacije razgovarali smo sa priznatim srpskim menadžerom Zoranom Stojadinovićem, iz čije svake reči je izbijao optimizam da izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogu do velikog podviga.

- Mislim da je večeras sve moguće. Kada to kažem, Srbiji odgovara samo pobeda, a možda smo negde ispustili taj bod koji bi nam večeras doneo mirniji san, da igramo na nerešeno. Ali mislim da Portugal više nije bauk, da to nije više ekipa kakava je bila pre dve ili tri godine. Uglavnom baziraju igru na Ronaldu, sve zavisi kako je on raspoložen tog dana kada se igra. Ronaldo više nije onaj igrač kakav je bio. Mi imamo individualni kvalitet i možemo da ih iznenadimo, ravnopravno smo se borili do poslednjeg dana pa ćemo da vidimo – kazao je Stojadinović. 

Nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde smatra da je veliki plus za Srbiju odsustvo Pepea, koji je isključen na utakmici protiv Irske.

- Nemaju oni igrače kao što su ranije igrali, tog kvaliteta, sada su uglavnom ekipa veterana. Velika prednost je što je Pepe dobio crveni karton i što ne može da igra. Mi moramo danas da postignemo gol. Da li ćemo sačuvati mrežu, u tome će nam neigranje Pepea puno olakšati. I dalje je Ronaldo taj koji je nosilac igre i koji bi mogao da napravi razliku, ali nadamo se da neće.

Današnji selektor Srbije Dragan Stojković bio je učesnik i kreator poslednje pobede protiv Portugala, pre 37 godina, a u poslednjih sedam mečeva „orlovi“ nisu uspeli da slave nijednom protiv večerašnjeg rivala.

- Ne sećam se te utakmice, ali, ako pričamo o Portugalu, oni nisu laka reprezentacija za igru. Čvrsti su, to je neka mešavina brazilsko-evropskog fudbala. Brazilci koji tamo dolaze su uglavnom štoperi ili zadnji vezni igrači, visoki, jaki. U Portugalu se igra organizovan, defanzivno jak fudbal, tako da sve reprezentacije koje su igrale sa njima nisu se naigrale. S druge strane, Portugal u fazi napada ima problem da dođe do zrelih šansi i to se videlo i kroz kvalifikacije. Mogli su protiv Iraca da izgube, srećno su se provukli, ali su jaka i čvrsta ekipa. Mislim da imamo kvalitet da ih dobijemo.

VLAHOVIĆ DA OSTANE U ITALIJI
 

Govorio je cenjeni agent i o top temi prethodnih nedelja u fudbalskoj Evropi. Transferu Dušana Vlahovića, koji je na izlaznim vratima Fjorentine.

- Da sam mu ja agent, uvek bih mu toplo preporučio da ostane u Italiji. Očigledno mu leži taj fudbal, već ga znaju, možda bi Juventus bio dobro rešenje. Drugi klub bi mogao da bude Bajern Minhen. Treba mu još dve ili tri godine ovog fudbala pa da ide posle u Englesku ili neku drugu zemlju – kazao je Stojadinović. 

Istakao je Stojadinović značaj Stojkovića na atmosferu koja se stvorila u i oko nacionalnog tima.

- Bio je ovo veliki izazov za njega, mnogo je obećavao i tu je, na pragu Mundijala. Neko kaže, u baraž bi išli i sa nekim drugim trenerom, ali je napravio izvanrednu atmosferu. To vidimo kroz igrače, kroz njihove izjave, nema ispada kao ranije. Nas je uvek “krasilo” to da imamo ispade, da li je igrač ljut, da li ima neko svoje mišljenje. Sada vidimo da je to stvarno jedna ekipa i to je Piksijeva zasluga. Mišljenja sam da je napravio ono sto je obećao i da smo tu. 

Istakao je srpski agent i ko bi večeras mogao da bude „X faktor“ u taboru Srbije.

- Mitrović je uvek bio ta karika koja je pravila razliku. I kada je bilo teško uvek je davao gol, čak i iz situacija koje ne obećavaju, sto je veliki kvalitet za napadača. Sada imamo mladog Vlahovića, koji poseduje izvanredan kvalitet i koji će tek nadoći, to je dečko o kojem će se tek pričati. On je sada u naletu, možemo da se oslonimo na njega i u ovom trenutku je možda i u prednosti nad svim našim napadačima. Ima volju, želju, hoće da se dokazuje. Takođe, ne bih nikada potcenio Milinkovića-Savića, zato što on ima osobinu da ga nema neko vreme i da se odjednom pojavi. Mislim da su to tri igrača koja večeras mogu da naprave razliku – kazao je Zoran Stojadinović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike