Varga za „Arenu“: Srbija može da nadleti Portugal i pokaže da je spremna za nešto više

14.11.2021

12:44

0

Bivši napadač Partizana i trener veruje da „orlovi“ večeras mogu da pobede i odu na Mundijal

Varga za „Arenu“: Srbija može da nadleti Portugal i pokaže da je spremna za nešto više
20150228mmVarga03 - Copyright MN Press

Zvonko Varga je uvek bio sinonim za rasnog golgetera, ali i večitog optimistu, nasmejanog i spremnog za šalu. Danas se ne šali kad kaže da je Srbija spremna da večeras (20.45) pobedi Portugal u Lisabonu i ode kao prvoplasirana ekipa iz grupe A direktno na Mundijal u Katar.

- Srbija se nalazi u jednom dobrom momentu, kako takmičarskom, tako i mentalnom i to zahvaljujuči selektoru Draganu Stojkoviću. Kao što je kao igrač zračio tom nekom pozitivnom energijom, tako je i kao selektor "ulio" veliku dozu samopouzdanju ekipi koja deluje sada jako dobro, igra moderno sa presingom na rivalu protivnika. Bez obzira što i dalje stoji da je Portugal favorit jer je jedna od sedam-osam top ekipa na svetu, nešto mi kod njih nedostaje u poslednje vreme i mislim da bi Srbija mogla to da iskoristi - kaže Varga za portal "TV Arena sport".

Portugal ne gubi te velike utakmice u kvalifikacijama, Srbija ne dobija velike timove.

- Srbija raste kao selekcija, oni "zlatni" Novozelanđani sazrevaju i čini mi se da je večerašnja utakmica na "Lužu" možda prava da ova generacija sa Tadićem, Mitrovićem i ostalima iz "B" uđe u "A" klasu reprezentacija, bude među osam najboljih u Evropi. Mi smo obezbedili baraž, tu smo skinuli jedno veliko breme sa leđa i sada nam je potrebna pobeda u 90 minuta. Mentalitet ekipe se gradi kad je teško, verujem da sa Stojkovićem na klupi, koji je na svojstven način preusmerio pritisak na sebe, "orlovi" mogu da nadlete Portugal i time dokažu da su spremni i za nešto više.

Nedostajaće Pepe više Portugalu nego Nastasić Srbiji, smatra Varga, a meč bi trebalo da odluče dva segmenta.

- Prvi je defanzivni deo obe ekipe. I oni i mi imamo jači ofanzivni potencijal u ekipi, s jedne strane Kristijano Ronaldo predvodi grupu majstora, sa druge Tadić vuče Mitra, Sergeja i ostale. I svi očekuju da Ronaldo sve reši, kao što se gleda u naše napadače. Ali, do rezultata se stiže balansom u ekipi, tako da će u prednosti biti onaj koji će se bolje braniti.

Prekid bi mogao da donese prevagu, a tu je Srbija u prednosti.

- Izostanak Pepea će umnogome destabilizovati odbranu domaćina, pogotovo u skok igri. Mitroviću je teško parirati, a pogotovo kad nema ko da ga nadskoči. Tadić izvodi odlično prekide, uz Mitra, Vlahovića imamo još petoricu visokih igrača, jakih u skoku i tu bismo mogli da ih ozbiljno ugrožavamo. Zato verujem da ćemo pokušati da imamo što više prekida, kornera.

Neće biti nekih specijalnih iznenađenja u sastavima timova, veruje Varga, jer selektori će ići sa najjačim snagama u presudan boj.

- Biće zanimljivo kako će podeliti zaduženja na terenu, ali fudbal je živa stvar, možete vi da pripremite tim do najsitnijih detalja, a da opet jedna lopta, nekig zalutali gol sve promeni i poremeti. Prvi gol će odrediti tok meča, ali Srbija mora da bude hrabra i da napadne. Ništa ne gubi a mnogo toga dobija - uveren je Varga.

Poslednji meč A kvalifikacione grupe za SP u Kataru 2022. u LOisabonu počinje od 20.45 minuta, sudi ga Italijan Danijele Orsato.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike