Srbijo, stavljamo šlag na tortu: Kapiten Tadić poštuje protivnika, ali zna zašto su Orlovi doleteli u Portugal

14.11.2021

06:17

0

Autor: 24sedam

Sve staje u večerašnjih 90 minuta na stadionu u Lisabonu, kompletan rad kroz kvalifikacije mora se naplatiti

Srbijo, stavljamo šlag na tortu: Kapiten Tadić poštuje protivnika, ali zna zašto su Orlovi doleteli u Portugal
dušan tadić (2) - Copyright MN Press

Bio je 24. mart ove godine kada su fudbaleri Srbije krenuli u borbu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Tada je, da iskoristimo misao kapitena Dušana Tadića (objasniće se kroz tekst) stavljena prva kora na tortu zvanu Mundijal. Pobeđena je Finska sa 3:2.

Četiri dana kasnije u Beograd je stigao strašni Portugal sa Kristijanom Ronaldom i stavljena je i druga kora. Bilo je 2:2.

Pretposlednjeg dana marta ostvarena je važna pobeda u Azerbejdžanu (2:1) i torta je polako počela da poprima svoj oblik. Toliko da su i navijači prepoznali da bi iz svega mogao da ispadne dobar specijalitet. Onaj za sladokusce.

Pod komandom šefa Dragana Stojkovića Piksija savladan je 4. septembra Luksemburg da 4:1 kod kuće, a 7. smo nezasluženo ostali bez dva boda u Irskoj (1:1). Ali, recept je i dalje poštovan.

Gostovanje Luksemburgu i teških 1:0 za Orlove 9. oktobra, te gaženje Azerbejdžana - 3:1, 12. oktobra značili su da je "torta" pri kraju.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Potrebno je još samo ukrasiti je pobedom nad Portugalom! To znaju svi, a u to veruju naši fudbaleri, bez obzira što su svesni ko im je rival i kakvi su kvaliteti Portugalaca.

- Vratio se kult reprezentacije, igramo stvarno dobro i atraktivno, narod je to prepoznao i stao uz nas. Ne čude me ni pohvalne reči selektora Portugala. Našu ekipu kroz cele kvalifikacije krasi zajedništvo, vratila se vera u srpski fudbal i u nedelju treba samo da stavimo šlag na tortu - poručio je kapiten Srbije Dušan Tadić (eto i objašnjenja), pa nastavio:

- Pokušaćemo da neutrališemo njihov kvalitet i da izvučemo maksimum iz naših kapaciteta, biće prava borba na terenu u kojoj publika može samo da uživa.

Dakle, spremamo se za uživanje. A za Tadića imamo poruku - dođeš nam parče torte kad šlag bude stavljen! Večeras Srbija pobeđuje Portugal. Zato što svi volimo da jedemo tortu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike